Sursa foto: 60m.ro

Alin Coleșa, deputatul clujean AUR, a explicat motivul pentru care cei de la partidul condus de George Simion au părăsit câteva minute plenul ședinței festive a Parlamentului României.

Parlamentarul a precizat că declarațiile liderului UDMR Cluj, Csoma Botond, au „trecut în prea multe locuri peste limita clar definită.”

„Ardealul este și al ungurilor din Ardeal, dar nu este unguresc! Este o nuanță foarte importantă, pe care liderul UDMR a înlocuit-o în mod voit. Nu poate exista o interpretare subiectivă, comunitară, a evenimentul Marii Uniri de la 1918. Astfel de interpretări au rolul a genera o educație și o atmosferă a segregării etnice și a spiritului revanșard, revizionist – este ceea ce se întâmplă de mulți ani, predominant, în școlile și cultura maghiară.
Pentru maghiarii ardeleni evenimentul Marii Uniri nu a reprezentat începutul unei perioade de nesiguranță.
Nu avem nevoie de modificarea caracterului național al statului român, așa cum este definit în Art. 1 al Construcției – (1) Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil. România, una este!”, a scris Alin Coleșa pe o rețea de socializare.

Citește și: Scandal în Parlament generat de un deputat UDMR Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here