Sursa foto: 60m.ro

Alin Coleșa, deputat AUR de Cluj, a declarat în Plenul Parlamentului că toate partidele parlamentare, cu excepția formațiunii politice conduse de George Simion, se supun fără să scoată un cuvânt politicilor de economisire a energiei electrice, mai exact planului Uniunii Europene „Economii de energie „COM (2022)240- PHCD 78/2022.”

Parlamentarul clujean a precizat că țara noastră are cel mai mic consum de energie pe cal de locuitor și una dintre cele mai mici emisii de dioxid de carbon per cap pe locuitor din Uniunea Europeană și din lume.

„Președintele Iohannis – reprezentativ pentru politicile PNL + PSD – ne arată că trebuie să mergem în aceeași direcție chiar dacă am distrus totul și am ajuns la marginea prăpastiei. În 2021, la summitul pentru climă – COP26 – de la Glasgow declara:
„Din 1989 până în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră ale României au scăzut cu 64%. Avem una dintre cele mai scăzute rate de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană.
Între 1990 și 2019, România și-a redus și intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale.
Suntem angajați să facem și mai mult! Va fi o provocare să reducem în continuare emisiile, mai ales pe măsură ce ne apropiem de net zero.”
Am scăzut emisiile cu 70 – 80% față de anul 1989, mult mai mult decât aberantul Fit for 55 (reduceri de 55%), am ajuns la o criză energetică și economică extrem de gravă, dar noi mergem înainte în pas voios de pionier spre Net 0, adică spre dezastrul deplin.
Să luăm aminte la toată această politică și să luptăm împotriva ei!”, a spus Alin Coleșa, deputat AUR.

Citește și: O nouă criză a gunoaielor bate la porțile Clujului. István Szakáts: „Am observat că băieții au început să șteargă urmele crimei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here