Cu ocazia Micii Uniri, mai mulți deputați clujeni au participat la evenimentele organizate de Primăria Cluj-Napoca, iar printre aceștia s-a numărat și Radu Molnar (USR).

Parlamentarul a declarat că după 164 de ani, monstruoasa coaliție s-a unit împotriva cetățenilor, anulând astfel principiul democratic al pluralității și se înțeleg să guverneze prin rotație.

„După 164 de ani încă sărbătorim rezultatele unei clase politice de elită a României de altădată. Mica Unire este un rezultat excepțional al unor personalități care au înțeles că rolul lor este să pună interesul țării înainte de orice. În cazul lor, era vorba despre renunțarea la individualitatea Moldovei și a Țării Românești, pentru a le uni într-un singur stat, mai puternic și cu perspective de viitor.
Iar liderul ales de cele două țări, a fost un om care s-a remarcat prin curajul de a face reforme extrem de radicale și riscante. De la reforma agrară, cea a justitiei sau a educației și până la confiscarea averilor mănăstirești, toate sunt programe politice de excepție, care au dat startul României de azi”, a precizat Radu Molnar.

Deputatul clujean USR a amintit de faptul că Alexandru Ioan Cuza a plătit cu funcția pentru că a deranjat corupții și hoții din acea perioadă.


„Punând în comparație efortul lor cu ceea ce fac politicienii de azi, nu putem să nu observăm diferența fundamentală de gândire. Dacă atunci partide cu viziuni diferite au găsit calea de a-și servi țara în defavoarea intereselor personale, astăzi majoritatea politică a României procedează exact invers. La fel ca monstruoasa coalitie, “conservatorii” și “liberalii” se unesc împotriva cetățenilor, anulează principiul democratic al pluralității și se înțeleg să guverneze prin rotație
Putere totală și liniște deplină într-un stat în care justiția este controlată politic, presa este plătită, iar societatea civilă ignorată complet. Asta au realizat urmașii nedemni ai celor care au creat România. Cu oameni ca ei, soarta noastră nu poate fi decât una sumbră.
De aceea eu îți urez “La mulți ani, Românie!” și îți doresc ca în viitor să ai lideri precum cei care au făcut Mica Unire, nu ca aceștia din actuala monstruoasă coaliție”, a conchis Radu Molnar.

Citește și: Cluj-Napoca se transformă. Tomberoanele municipiului au început să dea pe afară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here