Sursa foto: Facebook

Deputatul clujean Radu Molnar (USR) a criticat în termeni duri decizia lui Lucian Bode de a da în judecată UBB Cluj. Parlamentarul a precizat că ministrul de Interne nu face altceva decât să urmeze exemplul lui Nicolae Ciucă.

Ca orice om nevinovat, ministrul Lucian Bode dă în judecată Universitatea Babeș-Bolyai încercând să blocheze comisia care îi anchetează teza de doctorat. Asta după ce PressOne a dezvăluit că lucrarea sa conține cel puțin 18,5% text plagiat, 6 ilustrații furate și alte 30 de citate incorecte.

În toamnă UBB a anunțat că „a luat act de noile informații apărute în spațiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode”, iar dar și faptul Comisia de Etică „s-a autosesizat și va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informații”.

Universitatea clujeană urma să declare verdictul previzibil că lucrarea este un furt. Dar procesul deschis la Tribunalul Sălaj în fieful lui Bode, vizează exact suspendarea hotărârii prin care Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat.

Însă ministrul de interne nu face nimic altceva decât să urmeze exemplul șefului guvernului. La fel Nicolae Ionel Ciucă, și-a ascuns teza și a blocat instituțiile autorizate de la verificarea ei. Și ambii fac asta pentru că știu ce-i paște. Până acum, doi colegi de-ai lor, miniștrii Sorin Mihai Cimpeanu și Florin Roman au demisionat din guvern tocmai din cauza plagiatelor.

Acestea sunt exact gesturile pe care le aștepți de la un guvern care vrea să arate poporului că este corect și se supune legii la fel ca oricare dintre noi. Nimic nu arată că România Educată este un proiect de căpătâi, ca faptul că doi miniștri plagiatori au fost dovediți, iar alții doi blochează Ministerul Educației”, a conchis Radu Molnar.

Citește și: Puci împotriva șefului PSD Cluj la o zi de naștere

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here