Deputatul clujean de la PNL, Radu Moisin, a declarat că ridicarea MCV pentru România va pune țara noastră în rând cu celelalte state europene. Parlamentarul a amintit de faptul că în ultimii ani s-au făcut progrese mari în ceea ce privește reformele în Justiție.

„Din punct de vedere procedural decizia Comsiei Europene este una finală, pentru că atât Parlamentul European cât și Consiliul UE doar trebuie informate în mod oficial. În acest caz ele nu au atribuții decizionale deoarece Comisia Europeană gestionează acest MCV.

Din punct de vedere al reprezentării criteriilor statului de drept, intrăm în rândul tuturor celorlalte state europene. Demult trebuia să intrăm din punctul meu de vedere. Se pare că noile legi ale justiției adoptate de curând în Parlamentul României au ajutat mult la îndeplinirea acestui obiectiv.

Poate nu pare foarte relevant pentru cetățeni, și așa și este pentru că în mod direct nu are niciun beneficiu pentru ei, dar este cea mai importantă piesă pentru intrarea în spațiul Schengen. Anumite state din nordul și vestul Europei doreau ridicarea MCV ca și condiție obligatorie în vederea unui vot favorabil pentru aderarea la Schengen”, a declarat, la ZIUA LIVE, parlamentarul liberal.

Potrivit lui Radu Moisin, ridicarea MCV este un pas înainte pentru intrarea în zona Schengen.

„Acum singura chestiune care rămâne în discuție este problema refugiaților, a populației care tranzitează inclusiv România către vestul Europei. Eu, pe zona mea de justiție, mi-am făcut treaba alături de colegii mei. Pe zona de protecție a frontierelor și de negocieri cu statele membre nu pot da amănunte suplimentare pentru că nu am informații în acest sens”, a adăugat deputatul clujean, scrie Zcj.ro.

Citește și: Viktor Orban a depășit orice măsură. Premierul Ungariei a purtat un fular cu harta Ungariei Mari

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here