Sursa foto: Facebook

Între 26 septembrie și 14 octombrie are loc, la București, cel mai mare eveniment internațional găzduit vreodată de România, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor(ITU). La acest eveniment sunt aproximativ 2500 de delegați din 187 de țări, cu 70 de miniștri prezenți la București, cu o durată maraton de trei săptămâni.

Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, a spus că o dată la patru ani, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor reunește minți geniale din întreaga lume și le dă șansa să găsească soluții pentru a pune tehnologia la muncă  în beneficiul umanității.

Sabin Sărmaș , deputat PNL

  „Conferința asta este șansa noastră! În doar trei săptămâni, pe parcursul PP-22, munca noastră poate avea un asemenea impact, încât să conducă la o dezvoltare ireversibilă a lumii. Sunt extrem de onorat să prezidez acest eveniment. Mulțumesc Guvernului României pentru că mi-a încredințat acest rol important, și Parlamentului pentru toată susținerea pe care mi-a oferit-o în procesul de pregătire”, a spus Sabin Sărmaș.

Deputatul clujean a mai precizat că acest eveniment este o șansă unică pentru România și o bună oportunitate de promovare a ecosistemului IT&C din țara noastră.

„Voi face tot ce ține de mine să fie o conferință reușită!”, a conchis Sabin Sărmaș.

Reamintim că ITU este cea mai veche organizație dintre instituțiile ONU, datând din 1865. Aceasta are ca rol coordonarea, standardizarea, reglarea și anticiparea a tot ce ține de comunicații și de domeniul digital. A început în secolul al XIX-lea cu telegrafia și a ajuns astăzi să dezbată rolul pe care inteligenta artificiala, de exemplu, ar trebui să îl aibă în viață noastră.

Citește și: În pragul sărăciei, Guvernul se împrumută cu 4 miliarde de euro la BEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here