Deputatul PNL Pavel Popescu denunţă cenzura la nivelul UE pusă în practică de anumiţi oficiali pentru a face pe plac Chinei. Parlamentarul român cere demisia celor care sunt responsabili de un asemenea gest.

„Absolut INCREDIBILĂ capitularea delegației Uniunii Europene în fața Partidului Comunist Chinez, în ajunul celei de-a 70-a aniversări a Declarației Schuman!

Serviciul de afaceri externe al UE a fost de acord să cenzureze o scrisoare adresată Beijingului de către ambasadorii statelor membre pentru a înlătura o referință la faptul că epidemia COVID-19 a izbucnit în China.

Ca politician tânăr, binecuvântat cu imensa șansă de a fi eliberat de plaga comunismului și de a trăi astăzi liber, ca membru al celui mai mare partid politic din Europa – Partidul Popular European, mă întreb cu dezmăgire astăzi: UNDE NE ÎNDREPTĂM?

Dacă UE a cedat în fața unei simple fraze ce exprima adevărul tragediei globale pe care o trăim astăzi cu toții, cum vom mai putea predica valorile și libertățile europene exact când avem cea mai mare nevoie de ele?

Cine sunt membrii delegației UE care au negociat drepturile și libertatea de exprimare a celor 446 de milioane de cetățeni europeni cu Partidul Comunist Chinez? În orice funcție (aleasă sau negociată) s-ar afla, trebuie să plece!

Până când vom mai tolera dubla măsură impusă de China pe tot mapamondul? Până când vom mai tolera cenzurarea presei libere, a drepturilor și valorilor europene? Până când ne vom mai înclina capul în fața Partidului Comunist Chinez și a diplomației viciate practicată de China?

Trăim astăzi probabil cea mai tristă aniversare a Uniunii Europene din ultimii ani”, scrie Pavel Popescu pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here