Lucian Bode

La Tribunalul sălaj se va judeca cererea de chemare în judecată a ministrului de Interne Lucian bode depusă împotriva UBB. Motivul constă în încercarea ministrului de a împiedica comisia care verifică teza de doctorat a lui Bode să emită un aviz un aviz clar în sensul unei lucrări care a fost plagiată.

Deputatul liberal Tudor Polak spune că ministrul Bode a acționat în ”creuzetul” acestui scandal fără a se consulta cu liderii partidului din care face parte. Miza este politică pentru că, în cazul în care cei de la UBB ar emite un verdict de plagiat, Bode ar putea fi forțat să demisioneze din funcția de ministru.

„Nu ştiu dacă a fost consultat cineva din PNL vizavi de demersul domnului Lucian Bode de a contesta această reevaluare a tezei de doctorat în instanţă. Ce pot să vă spun este că domnul Lucian Bode se bucură de susţinerea colegilor din PNL. Acum nu ştiu dacă această decizie ar fi putut fi discutată cât timp ea este una unipersonală, prin care domnia sa, din consultările pe care le-a avut cu echipa care îl apără, încearcă să aducă lumină în întreg cazul. Cu toţii putem să avem dreptul să ne apărăm, chiar şi domnia sa are acest drept”, a spus deputatul liberal.

Lucian Bode a cerut în instanţă anularea hotărârii prin care Universitatea Babeş Bolyai a decis să-i reanalizeze lucrarea de doctorat, vizată de acuzaţii de plagiat.

Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, Daniel David, a declarat, după ce ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat instanţei să anuleze hotărârea prin care UBB îi reanalizează lucrarea de doctorat, că acesta consideră că nu trebuie făcută o astfel de analiză şi că până la o decizie a judecătorilor în acest sens, universitatea continuă demersurile pe partea academică, iar dacă vor fi probleme Bode va răspunde. David a menţionat că nu poţi cere unei universităţi să nu facă o astfel de analiză în cazul unor suspiciuni de plagiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here