Sursa foto: Facebook

Europarlamentarul român, Daniel Buda, a fost într-o vizită la fabrica de prelucrare a deșeurilor de hârtie și a celulozei din municipiul Dej, județul Cluj, deținută de omul de afaceri Ioan Tecar.

Potrivit lui Daniel Buda, pe viitor compania își dorește să continue investițiile în dezvoltarea unor capacități de producere a energiei solare cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperișurile halelor.

„«Sigur am avut și noroc în implementare, dar norocul nu îți vine dacă stai cu mâinile încrucișate!»

Peste 100 de milioane de euro investiți în fabricile de prelucrare a deșeurilor de hârtie și a celulozei. La Dej, domnul Tecar face minuni parafrazând versurile poetului Tudor Arghezi «Din bube, mucegaiuri și noroi, Iscat-am frumuseți și lucruri noi».

Uniunea Europeană este extrem de preocupată de identificarea unor soluții care să permită valorificarea deșeurilor de hârtie sau a celulozei, un subprodus din industria lemnului. Lupta împotriva schimbărilor climatice, noile provocări generate de limitarea unor resurse materiale, ne obligă să fim atenți în ceea ce înseamnă gestionarea durabilă a acestora.

M-am bucurat foarte mult să constat o evoluție semnificativă în implementarea unor soluții tehnologice performante, care vor permite atât astăzi, cât și în viitor gestionarea eficientă a unor cantități insemnate de deseuri din toate colțurile lumii.

Deșeurile urmează a fi transformate în cearceafuri de unică folosință utilizate în industria medicală, prosoape de hârtie sau alte produse de igienă personală. Vorbim tot mai mult de eliminarea utilizării plasticului, dar pentru acest lucru este vital să găsim soluții alternative.

În viitor compania își dorește să continue investițiile în dezvoltarea unor capacități de producere a energiei solare cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperișurile halelor. De altfel, la fel procedează și cu subprodusele rezultate din prelucrarea hârtiei pe care le transformă în aburi ce-i folosește la punerea în mișcare a mașinilor din fabrică. Totul se transformă, nimic nu se pierde”, a transmis europarlamentarul clujean.

Citește și: Adevărații eroi de lângă noi. Medicii care se bat zi de zi pentru viața copiilor au sărbătorit Ziua Mondială a Prematurității

1 COMENTARIU

  1. ha ha ha ..pai omul parca era cu agricultura..acum se pricepe si la asta…de la jurist la agricultura si acum asta deja este prea mult.. pt. puterea de intelegere a cititorului….personajul chiar ne ia de prosti!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here