Fost coleg de partid cu Lucian Bode și membru în comisia UBB care i-a validat doctoratul ministrului de Interne cu magna cum laude, Radu Carp a demisionat din CNATDCU.
Decizia a fost luată după ce în Consiliul Facultății de Științe Politice a Universității București i s-a cerut demisia din CNATDCU de către colegii săi.

„Mi s-a cerut demisia din Comisia CNATDCU din cauza situației cu Bode. Eu am precizat că vreau să-mi dau demisia de multă vreme, dar nu pentru acest motiv pentru că eu dorm liniștit după chestiunea asta cu Bode. Da, îmi reproșez într-adevăr că trebuie să fiu mai atent la unele citări și să le sesizez, să le pun acolo în referat, dar eu dorm liniștit știind că mi-am îndeplinit atribuțiile pe care le-am avut. Într-adevăr îmi reproșez dar nu este o culpă uriașă. Și toți membrii comisiei dorm liniștiti pentru că noi am făcut ce trebuia să facem (…)

Alții nu pot să doarmă liniștiți. (…) responsabilitatea acordării acelui titlu îi aparține doamnei Andronescu care a semnat acel titlu, comisiei de la minister CNATDCU care a recomandat, panelului care a avut la dispoziție toate elementele, acolo este responsabilitatea nu UBB conferă oferă titluri, doar recomandă.”, a declarat Radu Carp pentru HotNews.ro.

Radu Carp este unul dintre profesorii universitari care au lăudat teza lui Lucian Bode.

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca arăta, miercuri, că suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă. Lucrarea este „profund viciată”. Lucian Bode a reacționat pe pagina sa de Facebook la această hotărâre, spunând că el a folosit norme „de citare din 2018”, iar UBB a analizat lucrarea după criterii „folosite în 2022”.

Citește și: Parcul Ștefan cel Mare, o adunătură de cărămizi, pietroaie și indiferență

1 COMENTARIU

  1. De-ai ca Radu Carp mai sunt!…Și ei trebuie să-și dea demisia!!! În ce hal a ajuns învățământul academic și mai vorbim de cel preuniversitar!? Doamne fereșete! În învățământul universitar sunt mult mai mulți analfabeți funcționali decât în cel preuniversitar! Mai toți înșeală statul de bani și pe Dumnezeu de zile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here