Fostul consilier local turdean, Pavel Eugen Tothăzan, a atacat în instanţă decizia acţionarilor BRD -Groupe Societe Generale (BRD) prin care acţionarul majoritar al băncii, Societe Generale, a decis să nu distribuie dividende din profitul net de aproape 1,53 miliarde de lei înregistrat anul trecut, reiese dintr-un comunicat transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Comunicatul BRD nu precizează decât că acţiunea în justiţie a lui Tothăzan are ca obiect „anularea hotărârii AGA”, însă reprezentanţii băncii ne-au confirmat că este vorba despre AGA de bilanţ.

Reprezentanţii băncii nu au dorit însă să speculeze care sunt intenţiile reclamantului, dar printre hotărârile acţionarilor din 23 aprilie se numără şi decizia de repartizare a profitului aferent anului 2019 în „rezultatul reportat”, adică nedistribuirea de dividende, hotărâre luată în contextul recomandărilor venite în acest sens din partea Băncii Centrale Europene (BCE) şi Băncii Naţionale a României (BNR).

În comunicatul BRD se precizează: „In conformitate cu prevederile art. 99 litera e) din Codul Bursei de Valori Bucureşti şi prevederile art. 234 alin. 1 lit. l din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, BRD – Groupe Societe Generale S.A. informează investitorii că, în conformitate cu informaţiile disponibile în sistemul de informare al instanţelor (portal.just.ro), un acţionar al Băncii a introdus acţiune în justiţie având ca obiect «anulare a hotărârii AGA» (Dosar nr. 11122/3/2020)”.

Totodată, printre deciziile AGOA din 23 aprilie se numără şi reînnoirea unui mandat de administrator şi alegerea altuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here