Peter Eckstein-Kovacs, fost membru UDMR, a criticat în termeni duri declarațiile lui Viktor Orban de la Băile Tușnad.

Avocat de meserie, Kovacs a precizat pentru RFI că îi „produce frisoane” chestia rasială de care premierul Ungariei a pomenit, duminică, la Băile Tușnad.

„E rasism, rasism pur, ceea ce până acum nu a fost exhibat cel puțin de premierul Ungariei”,a spus Peter Eckstein-Kovacs.

Avocatul este de părere că UDMR se „lipește” de partidul condus de Orban, iar liderii trebuie să spună dacă asimilează aceleași „valori” ca FIDESZ.

„Uitați, se vorbește de puritatea rasei și nu a sărit imamul de la Constanța, dar nici cei de la Constantinopol. Au sărit, în schimb, evreii din Ungaria, adică prim-rabinul Ungariei și Federația Comunităților Evreiești din Ungaria sunt pe undeva panicate, zic domnule, asta am trăit-o în al Doilea Război Mondial, când vorbeam de rase superioare, de rase inferioare. Adică UDMR-ul trebuie întrebat până când se delimitează de aceste excese vizibile de pe Lună, cum ar zice domnul prim-ministru Orban”, a concluzionat Eckstein-Kovacs.

Reamintim că în weekend, Viktor Orban a vorbit la Băile Tușnad despre puritatea rasei maghiare și a criticat sprijinul oferit de Uniunea Europeană Ucrainei în războiul cu Rusia.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește și: Viktor Orban și colaboratorii joacă la ruleta rusească (II)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here