Tănase Stamule, un îmbogățit peste noapte, se bate cu Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, pentru preluarea șefiei la Secretariatul General al Guvernului.

Consilierul de stat în Cancelaria premierului Ludovic Orban, liberalul Tănase Stamule, demonstrează că este posibil și realizarea visului românesc, nu doar al celui american. Evoluția sa din ultimii ani este de invidiat pentru politicieni.

De la câștigul de 200 de lei pe an ca cenzor, la 42.000 de lei, aproape 9.000 de euro pe lună de la stat – ce face politica din om…

Încă de mic, scrie pe blogul său, potrivit presei naționale, Tănase Stamule visa să aibă funcţii. Dacă în afaceri a arătat că nu ştie să înregistreze decât uriașe pierderi, odată ce a devenit sfetnic al premierului, s-a împlinit.

Sume bombă în urma a trei servicii

Are un salariu de 16.000 de lei de la Guvern. Prodecan la ASE, Tănase mai saltă lunar 11.000 de lei de la Facultatea de Administrarea Afacerilor. Cum veniturile nu-i mai ajung, mai încasează încă 8.000 de lei pe lună, drept indemnizaţie. Şi cum îl mănâncă palma după bani, mai deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al IPROCHIM, unde, potrivit unor surse liberale ale presei naționale, ar mai obţine 7.000 de lei.

În total – ce să vezi?! – se alege cu suma bombă de 42.000 de lei, aproape 9.000 de euro, numai de la stat.

De la 200 de lei/an la 9.000 de euro/lună

Tănase Stamule ar putea da lecții financiare. Plecat de jos, a ajuns mare în doar 10 ani.

Învăţat de mic cu business-urile care nu merg, s-a angajat ca cenzor la Nei co Group, firma pedelistului Costache Canacheu, încasând suma “uriaşă” de 200 de lei, anual.

Steaua norocoasă a lui Stamule în 2010 a fost Costică Canacheu, el venind de pe tabăra Stavrositu, administrând un bar alături de tatăl său pe firma Stamuly Trade. Zero angajaţi. Închisă în cele din urmă. Era asociat unic la Liundari SRL, tot pe pierderi.

Canacheu i-a dat 10 procente din firma Armânamea Media SRL, firmă cu pierderi constante, raportate la venituri, conform datelor fiscale.

A dat cu coatele în stânga și-n dreapta până s-a făcut cunoscut și în presă, dându-se mare profesor în managementul afacerilor şi prezentându-se drept candidat la Primăria sectorului 1 (era și consilier pe lista PNL).

Din declarația de avere din 2017 reiese că Tănase Stamule s-a bucurat de o bursă a Fundaţiei Konrad Adenauer – în trecut se ocupa cu promovarea Comunităţii Aromânilor.

Acum, fratele său, Stere, e director de programe la fundaţia germană.

Afaceri pe bani europeni

Se știe deja că cele mai bune afaceri sunt cele cu statul. Prin urmare, Tănase a demarat două proiecte POSDRU, din bani europeni, cu Universitatea de Vest din Timişoara. Copy-paste la metoda lui Dan Barna, un hub de scris proiecte pentru firmele mici.

Numai că odată ajuns la guvern, a uitat de acestea, spunând că IMM Invest e pentru bănci şi pentru firmele medii.

Pentru că steaua sa norocoasă ardea mai mult decât soarele de pe cer, în 2019 s-a căsătorit cu aleasa inimii – surpriză! – angajată la Curtea de Conturi. La nunta din 2019 a bătut recordul de daruri cash al Alinei Gorghiu, cu 100.000 de euro încasaţi la botezul copilului.

Aproape 130.000 de Euro au intrat în conturile familiei Stamule.

Dar din dar se face rai.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here