Magistrații de la Tribunalul Cluj sunt așteptați azi să se pronunțe în legătură cu cererea de eliberare condiționată făcută de Niculae Nicholas Vitto, unul dintre mebrii Clanului sportivilor din București. Niculae este implicat în Dosarul Fraudă la Referendum, fiind una dintre legăturile lui Dumitru Samson, fiul politicianului PNL Cornel Dobrițoiu.


Niculae Nicholas Vitto , Bogdan Cristian Măgurean şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării Corneliu Dobriţoiu, au fost deferiţi justiţiei, alături de alte 15 persoane pentru oferire de bani şi bunuri în scopul determinării alegătorului să meargă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în contextul organizării, la data de 29 iulie 2012, a referendumului pentru demiterea preşedintelui României, inculpatul Samson Dumitru a organizat „o acţiune de mobilizare” a electoratului la nivelul judeţului Cluj, în vederea exercitării dreptului la vot de către alegători, „în schimbul unor foloase materiale” constând în bani sau produse alimentare (mâncare şi băutură). 

Dumitru Samson

„Pentru a pune în aplicare această acţiune de mobilizare a electoratului, inculpatul Samson Dumitru a apelat la inculpaţii Nica Tudorel, Biţu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, Chiraş Gigi Daniel, pe care i-a adus în acest scop din Bucureşti, precum şi la inculpatul Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut în mediul interlop local din Cluj-Napoca), cu sprijinul cărora a contactat lideri ai unor comunităţi cu locuitori majoritari cu situaţie defavorizată (acestea fiind persoane lipsite de resurse financiare), pe care să-i capaciteze în exercitarea dreptului la vot în contra unor sume de bani. Astfel, în data de 29 iulie 2012, inculpatul Samson Dumitru a iniţiat şi s-a asociat cu inculpaţii Nica Tudorel, Biţu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, Chiraş Gigi Daniel, Măgurean Bogdan Cristian, Hanzi Nicuşor Ştefan, cărora le-a promis şi remis suma de 14.000 lei, în vederea săvârşirii infracţiunii prev. de art. 54 alin. 1 din Legea nr. 3/2000. Totodată, în aceeaşi zi, inculpatul Samson Dumitru a oferit, prin intermediul coinculpaţilor, sume de bani (respectiv câte 50 de lei de fiecare) alegătorilor din cadrul unor comunităţi din comuna Floreşti, judeţul Cluj şi foloase materiale (mâncare şi băutură în valoare de 1.500 lei) unor comunităţi din cartierul Pata Rât în scopul de a determina alegătorii să voteze în cadrul referendumului, pe aceleaşi criterii”, se arăta în comunicatul procurorilor. 

Citeste si

Dumitru Samson rămâne cu condamnarea la bulău pentru Fraudă la Referendum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here