Claudia Tomșa, judecător în cadrul Tribunalului Sălaj cere Colegiului de conducere a Curții de Apel Cluj să o demită pe Sorina Siserman din funcția de judecător. Cererea vine ca urmare a deciziei CNATDCU cu privire la teza de doctorat a magistratului Sorina Siserman, prin care membrii consiliului au decis să o scape de acuzațiile ce i-au fost aduse.

Citește și: Judecătoarea Sorina Siserman a scăpat rușinos de plagiat

Documentul prin care se atestă că Sorina Siserman și-a copiat teza de doctorat. Analiza, semnată de profesori universitari

În motivare, judecătorul Claudia Tomșa spune se disociază public de conduita doamnei Sorina Siserman și solicită tuturor colegilor ei să procedeze la fel, adresând public solicitarea ca Sorina Siserman să părăsească funcția de judecător.

Vă prezentăm integral scrisoarea deschisă formulată de către Claudia Tomșa, judecător în cadrul Tribunalului Sălaj.

”Activitatea de judecată m-a învățat că trebuie să asigur ,în toată activitatea pe care o desfășor ,dreptul oricui la un proces echitabil , precum și judecarea cauzei sale în mod echitabil , în mod public şi în termen rezonabil.În general ,judecătorul trebuie să fie un reper de integritate pentru cetățeni și justițiabili. Morala îşi pune problema adevăratei destinaţii a omului , ea este deci partea filozofiei care îl interesează direct pe fiecare dintre noi. Orice acţiune liberă şi reflectată presupune ca scopul ei să fie socotit valabil , adică presupune o reflecţie şi o decizie prin prisma moralei. Omul moral, scria Kant, nu
este omul fericit, ci acela care ”merită” să fie fericit, în acest merit constă întreaga valoare morală.
Moralitatea unui act nu constă în conţinutul actului ca atare, ci în felul în care îl săvârşim. Este morală numai acea conduită umană care este expresia unui „principiu„ raţional şi practicat voluntar. De urmare,deontologia este definită ca ştiinţa care articulează ,sintetizează și dezvoltă totalitatea regulilor sau normelor de conduită şi obligaţiilor ce trebuie respectate de către orice persoană care exercită o profesie în sistemul judiciar.

Am aflat cu stupoare despre raportul emis de Institutul de studii doctorale al Universității Babeș Bolyai, sub semnătura Președintelui Academiei Române, domnul prof. universital dr. Ioan Aurel Pop,și a profesorilor Florin Streteanu și Ioana Vasiu.
Documentul atestă FRAUDA ACADEMICĂ săvârșită de colega noastră, doamna judecător Sorin Siserman din cadrul Curții de Apel Cluj ,prin care aceasta a dobândit titlul de doctor în drept și toate beneficiile care sunt asociate acestuia. În considerarea rolului judecătorului în societate, găsesc ca fiind o obligație morală și legală a subsemnatei să mă disociez public de conduita doamnei Sorina Siserman și să solicit tuturor colegilor de bună credință să procedeze la fel, adresând public solicitarea ca doamna Sorina Siserman să părăsească funcția de judecător”.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.