O companie din România, SC AbbVie, a donat spitalelor din România care tratează pacienți infectați cu coronavirus un medicament folosit pentru bolnavii de SIDA.

Este vorba despre medicamentul Kaletra care, pe de altă parte, a fost INTERZIS de autoritățile din Italia și scos de la vânzare.

Entitatea antimonopol din țară (AGCM) a anulat vânzarea medicamentului Kaletra și au fost demarate procedurile de sancționare a administratorilor site-ului www.farmacocoronavirus.it. pe care era oferit spre vânzare acest produs

În România Medicamentul Kaletra a fost folosit deja în Spitalul Matei Balş din Bucureşti pentru pacienţii cu coronavirus, iar din datele autorităţilor peste 8.000 de pacienţi vor beneficia de tratament. Kaletra este un medicament eliberat doar pe bază de prescripţie medicală, iar preţul listat pentru o cutie cu 120 de comprimate este de 1.100 de lei.

„Donaţia se va realiza prin compania Ministerului Sănătăţii, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienţilor, conform planului alb realizat de către Ministerul Sănătăţii”, arată un comunicat al ministerului Sănătăţii.
Spitalele sunt Matei Balş şi Victor Babes din Bucureşti, spitalele de infecţioase din Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Spitalul Judeţean Suceava.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a spus că medicamentul AbbVie a fost folosit pentru prima dată la Spitalul Matei Balş în Bucureşti
”Acest produs poate fi folosit ca alternativă terapeutică în tratamentul pacienţilor depistaţi cu Covid-19, conform protocoalelor medicale aşa cum au fost acestea elaborate şi implementate de către societăţile medicale de specialitate, în România. Menţionez că produsul este indicat pentru tratamentul adulţilor, adolescenţilor şi copiilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1). Cu toate că s-au constatat potenţiale acţiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul Covid-19”, a spus Jorge Ruiz Benecke, General Manager AbbVie România.

Numărul de pacienţi infectaţi cu coronavirus în România a ajuns la 762 de persoane, cu 186 de cazuri noi în plus faţă de ultima informare a autorităţilor, când erau 576 de cazuri.

 Până acum, 79 de persoane au fost declarate vindecate, 53 la Timişoara, 19 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa, una la Cluj şi una la Iaşi.

1 COMENTARIU

  1. In perioada 1998- 2001 am avut o firma care a inchiriat tot etajul 7 de la ICPIAF Cluj si impreuna cu 36 de salariati, am produs lunar 500 000 saci colectori pentru urina din polietilena si 150 000 truse de perfuzii si trnsfuzii. Toata productia mergea la export, in sali de operatie din Italia, Germania, Elvetia, Franta. Am facut o gresala. Bancherii si cei care joaca la bursa, spun ca nu e bine sa-ti pui toate ouale in acelasi cos. Eu aveam un intermediar italian care imi distribuia productia. Cand am pierdut contractul cu el am fugit la Ministerul Sanatatii,ca sa vand si in Romania. Am fost trimis la plimbare pentru ca dadeau comisioane cei care aduceau marfa ieftina facuta in China, din PVC. Tot in acea perioada avea probleme, la vanzarea in Romania, Fabrica de seringi de la Arad. Si lor li s-a cerut mita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.