Chuck Feeney

Charles ”Chuck” Feeney, în vârstă de 89 de ani, antreprenor american, a semnat actele prin care renunță la toată averea pe care o deține, informează Forbes.

Miliardarul a cofondat lanțul de magazine din aeroporturi Duty Free Shoppers, alături de Robert Miller, în 1960. Pe parcursul vieții sale, acesta a făcut diferite donații.

„E mai plăcut să dăruiești când ești în viață, decât atunci când ești mort”

Potrivit sursei citate, în ultimele patru decenii, Feeney a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizații caritabile și universități din întreaga lume prin fundația sa, Atlantic Philanthropies. „E mai plăcut să dăruiești când ești în viață, decât atunci când ești mort”, spunea el, anul trecut, într-un interviu.

Zilele trecute, Chuck Feeney și soția sa, Helga Feeney, au semnat documentele prin care încheie oficial demersul Atlantic Philanthropies, după 40 de ani de donații. Ceremonia a avut loc în San Francisco, printr-o conferință Zoom, care a inclus și un mesaj video transmis de Bill Gates.

Circa 3,7 miliarde de dolari au fost alocați educației, aproape un miliard de dolari s-au dus către Alma Mater Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocați drepturilor omului și schimbărilor sociale.

El a oferit mai mult de 700 de milioane de dolari în cadouri pentru sănătate, de la o subvenție de 270 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea asistenței medicale publice din Vietnam la o donație de 176 de milioane de dolari acordată Institutului Global de Sănătate Cerebrală de la Universitatea din California, San Francisco.

Acesta a mai cheltuit și 350 de milioane de dolari pentru a transforma insula Roosevelt din New York, mult timp neglijată, într-un centru tehnologic.

Citeşte întreaga ştire: Chuck Feeney, miliardarul care vrea să moară sărac, și-a donat oficial toată avere

1 COMENTARIU

  1. Dacă și Gates cel care ne vrea puțini, bolnavi, vaccinați și proști a participat la ceremonie, e clar. Unde mai pui că 870 de milioane de dolari au fost alocați drepturilor omului și schimbărilor sociale, deja e și mai clar. „Schimbări sociale” la ăștia înseamnă distrugerea societății clasice, normale (mă rog, cât a mai rămas din ea) și instaurarea haosului, prin acte de terorism, inclusiv biologic (vezi falsa pandemie), plus huliganism Antifa, BLM etc.
    Ăștia care se dau mari filantropi, nu sunt decânt niște criminali. De ex.:

    https://www.activenews.ro/externe/AP-ONU-obligata-sa-admita-ca-vaccinul-antipolio-finantat-de-Bill-Gates-a-masacrat-Africa-162692

    Există cineva suficient de prost încât să încaseze vaccinul anti-covid?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here