Dând căutare pe Google şi încercând să găsesc oameni care au dispărut şi după ani buni au reapărut, deşi între timp familia, dar şi autorităţile, le-au declarat decedate, am avut surpriza să constat că de-a lungul timpului asemenea cazuri de dispariţie, nerezolvate de autorităţile judiciare, au fost destul de multe.

Un caz cât se poate de relevant s-a petrecut în Germania. la Berlin, unde o fată a dispărut, a fost declarată moartă de autorităţi şi de familie, deşi ea trăia şi contrar susţinerilor judiciare, femeia matură de azi a apărut după, ţineţi-vă bine, 30 de ani.

Este un caz incredibil, dar totuşi real. Acesta este motivul pentru care am luat decizia de a face o investigaţie jurnalistică, dar cu ochiul de avocat şi profesor în apărarea drepturilor omului.

În această privinţă am acţionat destul de profesionist, în sensul de a vedea locul presupus al faptei, de a sta de vorbă cu paznicul clădirii şi de a vedea înregistrările din casa paznicilor dotate cu monitoare care dau imagini de pe camerele de luat vederi îndeajuns de multe, ca să nu le scape nimic.

Era să uit a vă spune, că toată investigaţia s-a făcut în metropola Marii Britanii, Londra, un oraş mare, sofisticat şi cosmopolit, cu peste 8,63 milioane de locuitori.

Aici în vechea capitală a Marii Britanii, cu siguranţă vei găsi toate rasele umane, probabil că toate religiile şi toate culturile lumii. Este de înţeles de ce sunt atâtea şi atâtea familii de metişi, care până la urmă formează o nouă rasă umană.

Şi ce am aflat aici? Într-un cartier renumit din Londra, aparţinând comunităţii evreieşti, s-ar fi produs crima comisă de Rober Ekaireb, numai că niciun monitor nu a identificat vreun transport de colet mare din clădire spre un eventual mijloc de transport, ba dimpotrivă, apare numita Li Hua Cao, care este înregistrată pentru ultima dată ieşind din clădirea de apartamente, prin poarta principală de intrare şi se suie într-un taxi, lucru de altfel confirmat şi de poliţia londoneză.

Ce trebuie consemnat este faptul că Li Hua Cao avea probleme de comportament, avea depresie, poate şi din cauza sarcinii, ceea ce este confirmat şi de fratele ei din Danemarca, Li Bin Cao. Avea un comportament ciudat, în sensul că părăsea destul de des spaţiul conjugal pentru perioade mai mici sau mai mari de timp, fără să dea explicaţii de ce o face şi unde merge.

De fapt, povestea de dragoste a celor doi începe undeva în oraşul Korn, când Robert o întâlneşte într-un bar de noapte pe Li Hua Cao, angajată pe post de stripteuză, numai că lucra la negru, deoarece nu deţinea acte legale de şedere în U.K. Între cei doi apar fiorii unei iubiri, motiv pentru care Robert continuă să o caute şi, după mai multe întâlniri fierbinţi, cei doi iau decizia deloc uşoară pentru amândoi de a se căsători. O fac în ţara ei natală, China şi, după oficierea căsătoriei, revin legal pe post de soţ şi soţie în Londra.

După o perioadă relativ frumoasă şi calmă de convieţuire, se pare că lucrurile au degenerat în nenumărate certuri şi declaraţii belicoase. În două cuvinte, o deziluzie sentimentală pentru amândoi.

Dar de la asta, până la crimă prin imprudenţă sau cu premeditare este cale lungă. Faptul că de 8 ani de zile nu s-a găsit un cadavru cu semnalmentele doamnei Li Hua Cao, că domnul Robert declară că nu mai ştie nimic de ea de când a plecat ultima dată de acasă, gravidă fiind în şapte luni, şi nici vorbă de o crimă a cărui autor, complice ori tăinuitor să fie chiar el, în timp ce au apărut trei martori, precum cetăţeanul român Albei Cornel, care reitera chiar şi prin ultima declaraţie, din aprilie 2015, că i-a fost concubină şi este vie şi nevătămată, sunt aspecte care pun sub semnul întrebării corectitudinea verdictului în cauză.

Cred că este de datoria organelor judiciare, singurele în măsură, să refacă tot dosarul probator, prin punerea cap la cap, a tuturor informaţiilor şi datelor noi care au apărut.

Cine opreşte poliţia criminalistică din Londra să-i găsească pe cei doi angajaţi de la pizzăria din Dublin, din 2007, băiat şi fată, italian şi româncă, să revină cu noi declaraţii despre fosta lor colegă de muncă, Li Hua Cao, atâta timp cât ea apare ca angajată la pizzeria din capitala Irlandei după consemnarea de către poliţie a dispariţiei ei.

Faptul că domnul Robert nu a anunţat poliţia chiar din primul moment al dispariţiei soţiei lui, nu reprezintă în niciun caz un capăt de acuzare, atâta timp cât doamna Li Hua Cao îşi făcuse un obicei din a părăsi şi reveni în domiciliul conjugal după diverse perioade de timp, cum tot la fel, nu pot crede că nişte investigatori profesionişti ai Parchetului şi Poliţiei Londoneze, au avut în vedere numai declaraţia denunţătoarei interesate, de origine rusă, la rândul ei în litigiu cu familia Ekaireb, la care locuia în chirie, chirie pe care nu o achitase de o lungă perioadă de timp.

Revenim cu poza şi datele de identificare ale persoanei dispărute.

De asemenea, voi reveni după termenul din 24 noiembrie, data procesului domnului Robert Ekaireb, din Londra, de la Curtea Supremă de Justiţie, unde va fi reprezentat de către OADO.

 

                                                                                             Preşedinte fondator

                                                                                            OADO

Prof.univ.dr. Florentin SCALEŢCHI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.