Noul proiect de lege depus la Senat prevede ca salariile să fie stabilite în ordine ierarhică în funcție de studiile absolvite de către angajaţi. Pentru examinarea tuturor angajaților din economia naţională, se vor utiliza coeficienţi de raportare la salariul minim, pe 11 categorii de pregătire şi studii.

Un proiect de lege „pentru stabilirea indicatorilor minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului din economia naţională” a fost depus săptămâna trecută la Senat. Proiectul este semnat de 38 de deputaţi PSD, PNL, USR, ALDE şi UDMR, inclusiv ministrul Muncii, Marius Budăi.

Potrivit iniţiativei legislative, legea „garantează dreptul tuturor salariaţilor la plata unui salariu de bază minim”.

Aceasta prevede: „Cuantumul salariului de bază minim se stabileşte prin aplicarea unui coeficient raportat la salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului, potrivit legii”, potrivit Mediafax.

5 COMENTARII

  1. Adica Ionel 21 ani are facultate in domeniu ia salar mai mare decat Viorel 40 ani cu 20 de ani cu experienta in domeniu fara facultate, doar ceva curs de atestare la purtator….legea puliii

    • Dar sa termini facultate, Master și sa nu te angajeze nimeni pentru ca nu ai cel puțin 5 ani experiența vi se pare mai corect? Și vine cineva cu 4 clase care totuși s-a angajat in momentul in care nimeni nu cerea experiența și îți ia șansa. Asta e mai corect ?
      Asta e una din modalitățile prin care se promovează studiile și sunt de acord cu asta, pentru ca in ultimii ani tinerii au renunțat sa mai studieze pe principiul ca oricum nu ajung nicăieri și pe taxi sau la mc donald’s nu cere nimeni nici studii nici experiența.

      • In primul rand o persoana cu studii superioare nu are ce cauta pe un post unde se cere doar un curs de calificare cu 10 clase. Deci nu vad de ce persoanele cu studii superioare merita un salariu mai mare in astfel de situatii . Experienta sa isi spuna cuvantul.

  2. In primul rand o persoana cu studii superioare nu are ce cauta pe un post unde se cere doar un curs de calificare cu 10 clase. Deci nu vad de ce persoanele cu studii superioare merita un salariu mai mare in astfel de situatii . Experienta sa isi spuna cuvantul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here