Sursa foto: Cluj24

Primăria din Cluj-Napoca a plătit o firmă din Alba pentru instalarea a 9.000 de tuburi în jurul copacilor, plătind suma de aproape 130 de mii de lei. Acestea se folosesc, normal, la sisteme de canalizare și de drenaj, dar administrația lui Boc a găsit și o altă întrebuințare.

Reprezentanții primăriei au declarat că aceste tuburi protejează copacii, în cazul în care se taie iarba cu o motocoasă. Cu toate acestea, cei de la Spații Verzi nu au avut inițiativa, pentru moment, să tundă buruienile care au crescut în jurul copacilor.

Potrivit Cluj24, o altă firmă oferea aceleași tuburi la un preț mult mai mic, de 45.000 de lei, nu de 130.000 cât  a plătit Primăria Cluj-Napoca.

Reamintim că țeava corugată cu pereți dubli ( tuburile instalate de municipalitatea clujeană în jurul copacilor) reprezintă un concept modern, optimizat pentru eficiență maximă în rețelele de transport subteran a fluidelor fără presiune, respectiv curgere liberă (rețele de canalizare, sisteme antiviitură, sisteme de drenaj etc.).

Citește și: Decizia ÎCCJ care îl îngroapă pe Emil Boc EXCLUSIV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here