Pe data de 14 octombrie a avut loc inaugurarea oficială a Spitalului Transilvania. Aceasta a fost găzduită de Exelența Sa domnul Uffe Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei. Proiectul urmărește excelența medicală și prioritizarea pacientului în orice situație. De asemenea, are la bază ideea de a oferi ajutor pacienților la cel mai înalt nivel, într-un cadru ultramodern folosind aparatură de ultimă generație și având specialiști bine pregătiți și formați în domeniu.

Investiția totală în proiect a fost de aproximativ 45 de milioane de lei, dintre care 13 milioane de lei au fost asigurați prin cofinanțare de la Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Astfel, managerul general al Spitalului Transilvania, dl Petru Șușca afirmă vehement că este nu numai mândru de realizarea acestui proiect, ci are chiar toată încrederea că va servi ca un spital de top pentru clujeni și nu numai. În privința acestui lucru a afirmat și prof. dr. Ioan-Ștefan Florian că are toate speranțele ca acest spital să facă valuri inclusiv la nivel european, căci îndeplinește toate standardele necesare pentru a putea fi un punct de atracție și un punct de a primi ajutor la care pacienții pot apela cu încredere de pretutindeni.

În ceea ce privește serviciile medicale asigurate, acestea sunt: cabinetele de specialitate care se ridică la cel mai înalt nivel, laborator de analize medicale, laborator de imagistică (CT, RX, RMN 3 Tesla), Angiograf biplan, Bloc operator, Recuperare medicală, inclusiv ambulanțe pentru transport B1/B2.

Furnizorul principal și de încredere al echipamentelor medicale din Spitalul Transilvania este Dl. Șerban Isopescu care afirmă că ,,Face parte din angajamentul nostru să răspundem așteptărilor de performanță clinică din prezent și să oferim tehnologie medicală de ultimă generație care să sprijine și să contribuie la îmbunătățirea productivității, îmbunătățirii experienței pacientului și a personalului medical,, .

Mai mult decât atât, tot în ceea ce privește îmbunătățirea experienței personalului medical, Dl. Petru Șușca declară că spitalul oferă oportunitatea medicilor plecați să muncească în străinătate să revină în țară căci au condițiile necesare pentru a-și desfălura activitatea la cele mai înalte standarde.

Prof. Dr. Ioan-Ștefan Florian afirmă că ,,Spitalul Transilvania este o investiție pentru sănătate ce oferă o șansă în plus pacienților. Pentru neurochirurgie reprezintă un mare avantaj existența angiografului, echipament pentru care eu personal mă zbat să îl achiziționăm de 20 de ani. Plasarea lui pe același palier cu sălile de operație permite intervenții cerebrovasculare complexe, fapt care diferențiază, în mod semnificativ, Spitalul Transilvania de toate celelalte unități de profil din regiune,,.

Spitalul are disponibile 44 de paturi, cu tehnologii și aparatură de ultimă generație, dar și cu o echipă medicală competentă. Astfel, Spitalul Transilvania oferă pacienților cu circuit complet atunci când au o problemă de sănătate.

Gazdele inaugurării au mai precizat și că au un nivel de competitivitate ridicat atunci când vine vorba de a oferi cele mai bune servicii medicale și că își doresc tot ce este mai bun pentru pacienții lor. Aceștia afirmă că pacienții care pleacă din Spitalul Transilvania reprezintă cei mai buni ambasadori ai serviciilor de calitate pe care le are acesta.

În declarația pe care a oferit-o și Exelența Sa domnul Uffe Balslev, ambasadorul Regatului Danemarcei, afirmă faptul că este onorat să fie parte din acest proiect și că are toate speranțele și toată încrederea în serviciile medicale oferite de care pacienții vor beneficia la cel mai înalt nive, fără excepție. Mai mult decât atât acesta declară într-un punct al discursului său: ,,Cu o floare nu se face primăvară, dar vai, ce floare frumoasă este acest proiect,, .

În ceea ce privește modul în care a fost pregătită inaugurarea managerul general al Spitalului Transilvania afirmă: ,,Am decis ca, în ziua deschiderii să venim cu formula completă: aparatură de ultimă generație, medici care fac performanță și vin cu o experiență vastă în domeniile lor de activitate și un circuit integrat oferit tuturor pacienților,, .

La inaugurare a fost prezent și viceprimarul Dan Tarcea căruia domnul manager i-a mulțumit personal pentru implicarea și contribuția avută în acest proiect de suflet. Mulțumiri i-au fost aduse de asemenea și primarului Emil Boc. La rândul său, viceprimarul Dan Tarcea a fost mai mult decât bucuros să fie prezent, fiind activ cu întrebări, cu afirmații și cu un zâmber larg care îi arăta bucuria la tot pasul.

Astfel, inaugurarea a fost nu numai un succes căci s-a dat de veste că la Cluj-Napoca se află un spital care oferă printre cele mai de top servicii din țară, dar și susținerea de care are parte proiectul denotă cât de binecuvântat este Spitalul Transilvania când vine vorba de susținere.

În altă ordine de idei, punctul culminant al inaugurării a fost tăierea panglicii și declarația domnului manager pe care a făcut-o cu câteva secunde înainte ,,Sper să nu aveți nevoie să veniți vreodată în acest spital, dar dacă va fi nevoie, să știți că existăm și vă vom oferi cele mai complete și performante servicii medicale,,.

Tăierea panglicii a oficializat inaugurarea și a fost un moment care a emoționat într-un mod pozitiv gazdele inaugurării, iar zâmbetele lor, pe alocuri timide, arată că și-au stăpânit cu greu emoțiile oficializării unui proiect la care au depus atât de mult efort și pentru care au investit atât de multă pasiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.