Mai multe percheziţii au avut loc la domiciliile unor poliţişti, în cadrul unei anchete care vizează infracţiuni de serviciu şi prostituţie.

Marţi, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Hunedoara, Alba şi Caraş Severin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au efectuat şapte percheziţii domiciliare pentru alcătuirea probatoriului într-un dosar penal în care sunt vizaţi doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Hunedoara şi alte persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere faţă de patru suspecţi, doi dintre aceştia fiind poliţişti, arată Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat. „Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara au fost delegaţi de unitatea de parchet să efectueze cercetări cu privire la suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de proxenetism de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Deva. Din cercetări s-a stabilit că acesta, beneficiind de sprijinul unei persoane fără calitate specială şi utilizând metoda “loverboy” a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat să se prostitueze.

Totodată, în luna decembrie 2019, agentul de poliţie a intervenit pe lângă un coleg poliţist din cadrul unui post de poliţie din judeţ în sensul ca acesta să nu aplice o sancţiune contravenţională unui cunoscut depistat încălcând reglementări rutiere”, informează DGA. Faţă de poliţistul suspect de săvârşirea unor infracţiuni de proxenetism a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca miercuri, agentul de poliţie să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, precum şi al Serviciului pentru Operaţiuni Speciale Hunedoara.

sursă: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here