Un agent de poliţie din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi a fost condamnat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice. Omul legii este judecat în prezent într-un alt dosar pentru complicitate la delapidare.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Ionuţ Axinte, agent de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi, la 8 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Pe 8 decembrie 2018, agentul Ionuţ Axinte a fost la un pas să provoace un accident foarte grav în Galaţi.

Poliţistul s-a urcat în stare avansată de ebrietate la volanul maşinii personale, iar în zona restaurantului ”Amadeus” din Galaţi a intrat cu autovehiculul pe contrasens, fiind oprit de alţi şoferi înainte să provoace o tragedie. Poliţiştii rutieri sosiţi la faţa locului au constatat că acesta era incoerent în vorbire, refuzând testarea cu alcooltestul, dar şi prelevarea de probe biologice la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

”La data de 08.12.2018, în jurul orei 22:00, organele judiciare din cadrul Biroului Rutier Galaţi au fost sesizate prin apel 112 cu privire la faptul că un conducător auto circulă pe str. Brăilei, pe sensul opus de mers, şi că a fost oprit în trafic de alţi participanţi, în dreptul restaurantului Amadeus. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat autoturismul marca Wv orientat în sensul opus al direcţiei normale de mers, la volanul căruia se afla inculpatul Axinte Ionuţ, acesta prezentând documentele de identificare.

Totodată, s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest însă inculpatul a refuzat, astfel că, având în vedere modalitatea în care a fost depistat, dar şi comportamentul neobişnuit afişat de acesta, precum şi incoerenţa în vorbire, poliţiştii l-au condus la Spitalul Clinic de urgenţă Sf. Ap. Andrei Galaţi în vederea recoltării probelor biologice de sânge şi urină, pentru a se stabili dacă, la momentul respectiv, acesta de afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihiactive. În prezenţa personalului medical, inculpatul a refuzat recoltarea”, se menţionează în rechizitoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here