Un profesor de origine chineză de la Universitatea din Pittsburgh (SUA), pe punctul de a face „descoperiri foarte importante” despre Covid-19, potrivit universității, a fost împușcat și ucis în weekend, a spus poliția americană, transmite CNN, citat de flux24.ro.

Profesorul asistent de cercetare, identificat ca Bing Liu, a fost găsit sâmbătă în locuința sa, cu răni în urma se pare a împușcării, la nivelul gâtului, gâtului, torsului și extremităților, potrivit Departamentului Poliției din Ross.


Anchetatorii cred că un al doilea bărbat neidentificat, care a fost găsit mort în mașina sa, l-a împușcat și l-a ucis pe Liu în locuința sa înainte de a se întoarce la mașina sa și a-și lua propria viață.
Poliția crede că bărbații se cunoșteau, dar spun că există „indicii zero că s-a făcut o țintă din cauza lui (Liu) fiind chinez”, potrivit detectivului Sgt. Brian Kohlhepp.


Universitatea a emis o declarație spunând că este „întristată profund de moartea tragică a lui Bing Liu, un cercetător prolific și coleg admirat la Pittsburgh.”


„Bing a fost pe punctul de a face descoperiri foarte semnificative pentru a înțelege mecanismele celulare care stau la baza infecției cu SARS-CoV-2 și baza celulară a următoarelor complicații”, au spus colegii săi de la Departamentul de Biologie Calculatoare și Sisteme al Universității într-un comunicat.


Membrii Școlii de Medicină a universității își descriu fostul coleg ca un cercetător și un îndrumător de excepție și s-au angajat să finalizeze cercetările lui Liu „în efortul de a-i aduce un omagiu excelenței sale științifice”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here