Profesorul universitar Pop Irimie de la FSEGA Cluj Napoca a formulat o petiție deschisă adresată autorităților pentru modernizarea drumului Turda – Câmpeni.

”Drumul care leagă Turda de Câmpeni a ajuns să fie un calvar pe care vi-l putem descrie succint cam aşa: gropi, praguri, şanţuri înfundate, terasamente surpate. 

Această cale de acces, care leagă Ţara Moţilor de Turda, nu a mai fost reabilitată de dinainte de 1989, cu adevărat. Legătura Ţării Moţilor este necesară nu numai cu Alba-Iulia ci şi cu Turda şi Cluj-Napoca, oraşe în care mulţi dintre noi muncim. Dar, factorilor de decizie din Alba nu le pasă, doar acest drum nu leagă Ţara Moţilor cu capitala de judeţ, celor de la Cluj, nici lor, doar face legătura cu alt judeţ.

Acest drum a fost schilodit de trecerea timpului dar şi de traficul greu rezultat din exploatarea unor resurse din zona noastră, a Ţării Moţilor, lemnul sau agrgatele de nisip şi piatră care au alimentat diverse sectoare de autostrăzi din judeţele Alba sau Cluj. Constatăm acum că, noi, rămaşi fără locuri de muncă, fără resurse, nu putem să valorificăm ceea ce ne-a mai rămas, turismul, drumul, important de acces dinspre Turda şi Cluj -Napoca, devenind locul în care ne stricăm sistematic maşinile. 

Acest sector de drum naţional, pe raza celor două judeţe, a devenit o batjocură plină de cinism la adresa noastră, a moţilor. Constituie o enormă ruşine pentru o ţară aflată în Uniunea Europeană în anul 2021”, susţine profesorul în petiţia care, până luni la prânz a dunat peste 1.200 de semnături.

Iniţiatorul petiţiei afirmă că, în caz contrar, moţii sunt hotărâţi să treacă la acţiuni de protest.

”Noi nu vom mai accepta cârpeli! Acel drum poate fi reabilitat prin bani europeni, trebuie numai păsare din partea celor care ne conduc!! Înţelegerea noastră se apropie de sfârşit, iar noi ne vom bate pentru drepturile noastre, dacă vom mai fi batjocoriţi! Acesta este strigătul de disperare împotriva nepăsării şi al indolenţei unor autorităţi care pentru noi au făcut prea puţin în ultimii  treizeci de ani! Răbdarea noastră a ajuns la sfârşit”, mai afirmă profesorul univeristar, în numele ”moţilor din judeţele Alba şi Cluj”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here