Miniştrii Energiei din Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită critică Un proiect de lege din Senatul SUA cunoscut sub numele de NOPEC, care are rolul să reglementeze producţia OPEC, este extrem de criticat de miniştrii Energiei din Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită. Aceștia susțin că o asemenea lege ar putea crea haos şi ar urca preţul petrolului cu până la 300%.

Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail Al Mazrouei, a declarat marţi că OPEC a fost criticată în mod nedrept pentru criza energetică şi că intenţiile parlamentarilor americani de a perturba sistemul de producţie stabilit ar putea duce la creşterea preţului petrolului cu până la 300%.

”Dacă împiedicaţi acest sistem, trebuie să fiţi atenţi la ceea ce cereţi, pentru că având o piaţă haotică veţi vedea… o creştere de 200% sau 300% a preţurilor, pe care lumea nu le poate suporta”, a spus Al Mazrouei pentru CNBC, la Congresul Mondial al Utilităţilor din Abu Dhabi.

Proiectul de lege, care urmăreşte să protejeze consumatorii şi companiile din SUA de creşterile anticipate ale preţurilor energiei, ar expune OPEC proceselor antitrust pentru orchestrarea reducerilor de aprovizionare care ridică preţurile globale ale ţiţeiului.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege ar trebui să fie adoptat de plenul Senatului şi al Camerei Reprezentanţilor, înainte de a fi semnată de preşedintele SUA.

OPEC şi partenerii săi s-au confruntat cu presiuni din partea ţărilor consumatoare, inclusiv SUA şi Japonia, pentru că nu produc mai mult ţiţei pe fondul creşterii preţurilor şi al inflaţiei în creştere.

Citește și: După revenirea la cărbune, Parlamentul European  renunță și la ținta de 25% culturi bio pînă in 2030

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here