Râsul a fost filmat cu telefonul mobil de către rangerii care activau în zonă. Aceștia au surprins râsul în Valea Ierii din Cluj când erau pe traseul de monitorizare a habitatelor și speciilor din zonă. Specia este protejată de lege.

Din experiența lor, rangerii au spus că până acum au reușit să filmeze aceste animale doar prin filmări cu camerele capcană.

Râsul este cea mai mare felină sălbatică din Europa și preferă pădurile întinse cu arbori bătrâni. Un animal de acest fel poate să ajungă la 80-130 de centimetri lungime și 60-75 centimetri înălțime. Poate să cântărească până în 38 kg.

Această specie folosește desișuri și zone de regenerare pentru a se ascunde:

„La fel și arbori căzuți, grămezi de crengi și stânci, evitând terenurile deschise întinse, preferând, chiar și în timpul deplasărilor lungi, să circule de-a lungul lizierelor. Râșii vânează stând la pândă (ambuscadă), fie la înălțime, în arbori semicăzuți sau margini de stâncă, fie în desișuri sau sub crengi, încercând să se apropie de pradă, în câteva salturi. Râsul reușeșete pe o distanță de câteva zeci de metri să prindă prada, cu o mușcătură în zona gâtului”, au explicat rangerii care au surprins răsul din Valea Ierii, conform Monitorul de Cluj.

Citește și: Concurență nebună pe posturile de la Poliția Animalelor. Despre ce salar este vorba

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here