Una dintre zonele protejate din județul Cluj, la doar câțiva kilometri de Lacul Știucii, este ”inundată” de mii de PET-uri aruncate de localnicii din Valea Fizeșului.

Sunt tone de gunoaie și deșeuri adunate din localitățile pe unde șerpuiește apa. De multă vreme, este un obicei extrem de prost al unora de a-și arunca gunoaiele în valea care le trece pe lângă case, informează gherlainfo.ro.

Autorităţile îşi pasează responsabilitatea. Zona este în administrarea celor de la Apele Române, dar de întreţinere se ocupă autorităţile locale. Edilii spun că nu pot interveni pentru că zona nu le aparţine.

Viceprimarul din Fizeșul Gherlii, Laposi Csaba, spune că autoritățile au încercat să îi facă pe localnici să nu mai arunce gunoaiele pe unde apucă, dar oamenii nu rezonează.


Primarul din Fizeșul Gherlii spune că situația este cunoscută. „Gunoaiele vin pe apă de mai sus, de la Țaga. Sunt tone întregi, le aruncă oamenii. La asta se mai adaugă faptul că toamna trecută, cei de la compania de electricitate au tăiat crengile și acestea au făcut blocaje pe râu. Noi încercăm să le curățăm, dar deocamdată apa este mare și nu putem interveni. Încet le vom da drumul până la podul de la intrarea în sat și acolo le colectăm, cu o plasă. Noi, dacă am fi rău intenționați, le-am da drumul la gunoaie să meargă spre Mintiu, dar nu facem așa ceva”, spune Vasile Lup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here