Autoritățile din stațiunea croată Dubrovnik, unul dintre cele mai frumoase orașe de la malul Mării Adriatice, sunt în alertă după ce ziarul local Dubrovački dnevnik a publicat sâmbătă, 20 iunie, mai multe imagini și filmulețe cu un rechin care înoată în apropierea renumitei plaje Copacabana.

Dubrovnik, 42.615 locuitori, oraș-stațiune, este una dintre perlele Croației, țară care și-a redeschis granițele pentru turism.

Croaţia a introdus rapid măsuri de relaxare, iar în ultimele 24 de ore, de exemplu, adică pe 23 iunie, nu a raportat nici măcar un caz de infectare.

Croația are, în total, 2.366 de cazuri de coronavirus, iar 107 pacienți au murit.

Acum, însă, altele sunt temerile. Presa locală a publicat imagini și filmulețe cu ceea ce se pare că este un rechin care înoată în apropiere de țărm, nu departe de plaja Copacabana din Dubrovnik.

Dovezile au fost însoțite de confirmări ale celor care s-au aflat pe plajă în acele momente.

Nu e un caz unicat, fiindcă, recent, un alt videoclip în care apare un rechin a fost filmat în apropiere de Sumartin, un sat-port de pe insula Brač. Poliția din Dubrovnik și patrule ale marinei croate sunt în alertă.

Ultimul incident, în 2008, în largul portului Split

Aproximativ 30 de specii de rechini trăiesc în Marea Adriatică, iar ultimul atac a fost acum 12 ani, în apropierea portului din Split. Turistul sloven a reușit să scape cu viață și datorită unei nave de patrulă a marinei croate. Turistul declara la acea vreme că a fost atacat de un rechin lung de cinci metri, ceea ce l-ar califica pe prădător drept Marele Alb. Înainte de incidentul din 2008, se înregistrase un altul în 1974.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here