Asociația Pro Infrastructură a anunțat că un segment al Autostrăzii Transilvania, cuprins între nodul Ungheni și Târgu Mureș, ar putea fi inaugurat înainte de termen, mai exact în luna noiembrie.

„Ne apropiem de inaugurarea a încă unui mic segment din A3: 4,5 km parte din AutostradaTransilvania și 4,5 km de drum de legătură cu două benzi pe sens între nodul Ungheni (aeroport) și Târgu Mureș (zona Metro/ Azomureș). Într-adevăr, doar un ciot, dar unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic din sudul municipiului Târgu Mureș”, transmite ONG-ul. 

Antreprenorul general, STRABAG, mai are de lucru la unele structuri, apoi urmează așternerea stratului de asfalt de uzură, parapete, marcaje, semnalizare. Lotul are toate șansele să fie inaugurat până la finalul lunii noiembrie, înainte de termenul contractual (situație rarisimă în infrastructura românească).

”Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România să facă toate demersurile necesare pentru a scoate la licitație în cel mai scurt timp continuarea A3 și primii câțiva kilometri din A8 Târgu Mureș-Ditrău până la nodul Acățari, altfel încât să avem asigurată conexiunea cu DN13 spre Sighișoara-Brașov”, se mai arată în postarea menţionată. 

Sursa: zcj.ro

Citește și: După chinezi, a venit rândul coreenilor să facă o gargară cu Hidro Tarnița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here