Mare acțiune mare ieri, 20 iunie, pe agenda guvernului: ditamai premierul Ludovic Orban, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu descind la Suceava, unde într-o comună amărîtă, cu 3-4000 de locuitori, se dă în folosință o instalație de gaze naturale. Așa de importantă să fie realizarea încît un sfert din guvern plus președintele CJ, Gheorghe Flutur, plus directorul general al Transgaz, Ion Sterian etc, să participe la inaugurare într-un moment în care te-ai aștepta ca miniștrii să se lucreze duduind, zi și noapte, la marele plan de relansare economică a României? Nu știm cît de importantă e cu adevărat realizarea, dar știm cît de importantă e firma executantă, creație a familiei ”Vulpii” Virgil Ardelean, scrie inpolitics.ro.

Asta pentru că racordarea comunei Moara la gaze a fost executată de firma Nova Power & Gas, înființată de Alin Ardelean, fiul fostului șef al ”Doi și un sfert”, chestorul Virgil Ardelean. Ulterior, firma a fost preluată de puternicul holding clujean Electrogrup Infrastructure (E-INFRA), care aparține fraților Teofil și Simion Mureșan și lui Marian Pantazescu, fostul director al Poștei Române.


CEO al E-Infra e, de anul trecut, Daniel Farmache, fostul șef de cabinet al ministrului Muncii din guvernul Cioloș, Dragoș Pîslaru, și fiul lui Stere Farmache, creatorul Bursei de valori București. Frații Mureșan sunt, conform nenumăratelor dezvăluiri din presa transilvană, băieți deștepți din energie apropiați de primarul Clujului, liberalul Emil Boc, de la care au cîștigat contracte fără număr.

Fostul senator PSD Valer Marian, procuror de meserie, relata într-un articol mai vechi că cei doi frați sunt sponsori ai campaniilor electorale ale primarului liberal. În treacăt fie spus, ei s-au asociat inclusiv cu firma Rasirom, a SRI, pentru un contract de construcție a gazoductului Tuzla-Oprișor.

Despre imperiul de afaceri al fraților Mureșan și încrengăturile de business ale acestora, care au atins și Capitala și încă la nivel înalt, citiți mai multe aiciaiciaici ori aici.

Simplă coincidență, desigur, că un sfert din guvern s-a deplasat azi la inaugurarea mărețului obiectiv din comuna Moara, opera unei firme cu un background atît de onorant implicînd mega-afaceri cu energie, comunicații, imobiliare, oameni din servicii, politică șamd.

Sursa: Bogdan Tiberiu Iacob – inpolitics.ro

8 COMENTARII

  1. Va solicit sa va deplasati in 2 localitati de linga Cluj, care asteapta de prin !995/96 sa curga gaz pe conductele ruginite ,uitate si poate furate,cand din guvern facea parte sper ca nu-i o eroare,chiar Ludovic orban,in calitate de ministru al transporturilor cand din elicopter a pus tarusi la traseul neterminatei autostrazi Bors-Cluj-Brasov…etc Oameni ai locului ce mai sunt se intreaba daca gazul se aduce cu canistra sau cu …cisterna? (GPL) Gluma-i cluma,dar e trista.. chiar sinistra,de aceea merita guvernu’un sincer Bravo,ca prin partile locului, doar la magar spun Bravo!,cand incepe sa traga caruta inainte ,nu s-o dea ‘napoi!

  2. Asteptam cu bratele pregatite macar un sfert din guvern sa vina sa taie pamblica la alimentarea cu gaz a localitatilor Comsesti si Micesti inceputa in secolul trecut prin anii 1995/96,ca au inceput tevile sa rugineasca si sa fie furate; satui de asteptare o parte din localnici s-au dus,au trecut in vesnicie,si sunt tot mai putini la numar. Circula o vorba in partile locului,ca ar fi trebuit sa ajunga gazul insatele cu pricina chiar daca era adus cu veadra sau cu caruta ! Bravo guvernului ,poate poate se face ceva,desi pe aici se spune Bravo,doar la magar cand trage caruta inainte,si n-o impinge ‘napoi cum are prostu’obicei. Gluma-i trista ,chiar sinistra,si magari au ramas putini,in zona,vreo 2-3,s-au scolit si ei1

    • Mai Anonimule, sa vina Orban sa va puna gaz acolo unde 90% din sate sunt racordate si sa lase Moldova care are doar 5-10 %. istet mai esti.!!!!!

      • Dansule Pishicot, da hazliu esti badie,stai rau di tat cu aritmetica si geografia. E normal sa vina dansul Orban sa va dea gaze, nu cred ,pi bune ca esti moldovean ,prostane !

  3. Alo, mureseni, clujeni, sibieni, brasoveni si alti ardeleni mergeti si taiati teava spre Moldova si aduceti gazul la voi, ce le trebuie parlitilor de moldoveni, ei isi pot face mamaliga cu STRUJENI. Ar trebui sa faceti voi focul la plita cu COCENI,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here