Un bărbat de 43 de ani din comuna Sânpaul a murit după ce a fost lovit de un autoturism condus de un tânăr de 18 ani din Mintiu Gherlii. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.35, pe DC 140, în comuna Gârbău, în afara localităţii, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, conducătorul autovehiculului părăsind locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei.

„Conform verificărilor efectuate, conducătorul unui autovehicul care circula pe DC 140, pe raza comunei Gârbău, ar fi surprins şi accidentat un bărbat, de 43 de ani, din comuna Sânpaul, localitatea Sardu, care, în calitate de pieton, s-ar fi deplasat pe drumul comunal. Pietonul a fost găsit în stare gravă, fiind declarat decesul acestuia la faţa locului de către echipajul medical”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul şi identificarea conducătorului auto, a fost constituită o echipă complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Poliţiei oraşului Huedin, Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin şi ai Serviciului Criminalistic, aceştia demarând de îndată verificări.

Astfel, la data de 7 ianuarie, a fost identificat un tânăr, de 18 ani, din comuna Mintiu Gherlii, bănuit că ar fi condus autovehiculul care l-ar fi accidentat pe bărbatul în vârstă de 43 de ani.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, fapte prevăzute de Codul penal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here