Incident de o gravitate extremă, sâmbătă 12 ianuarie, pe o stradă aflată în vecinătatea străzii Oaşului din cartierul Iris: după o neînţelegere în trafic, un medicinist clujean în vârstă de 20 de ani a fost cât pe ce să-şi piardă ochiul! A fost lovit, nemotivat, cu mare cruzime, de un individ care trecuse strada pe loc nemarcat prin faţa maşinii pe care o conducea fratele său. Şi, deşi nici o clipă nu-i fusese viaţa în primejdie, atacatorul a hotărât să le aplice o corecţie exemplară celor doi, strângându-l pe şofer de gât şi lovindu-l apoi, îngrozitor, pe medicinist. Atât de tare încât acesta a fost nevoit să se deplaseze de urgenţă la o clinică privată din Bucureşti şi să se opereze pentru a-i fi slavat ochiul!

 

Alex este un dezgheţat student medicinist clujean, ajuns pentru prima oară, în calitate de pacient, la I.M.L. Cluj – şi nu în interes de studii – după cum el însuşi mărturiseşte, zâmbind amar. Asta, după ce a fost victima unui incident de o bizarerie pe care nu şi-o poate nicicum explica, oricât şi-ar forţa imaginaţia! Povesteşte, având ochiul stâng aproape închis, că necazul s-a abătut asupra lui sâmbătă 12 ianuarie, pe la ora amiezii, pe când se afla în maşina fratelui său, pe o stradă adiacentă zonei de blocuri de pe Oaşului. „Mă aflam lângă fratele meu, rulam cu circa 15 km pe oră, pe drumul carosabil de lângă blocuri, când numa` ne-am trezit cu un ins, uriaş, chiar în faţa noastră. Fratele a frânat rapid, ne-am oprit la mai bine de un metru de el, moment în care acesta a început să urle la noi că vrem să-l omorâm! Apoi, după ce fratele i-a strigat să treacă, fiindcă nu-i nicio problemă, ne-a ameninţat că ne omoară, deşi vinovatul era el! Şi s-a repezit brusc la fratele meu, care coborâse parbrizul, l-a prins de gât după care i-a ars un pumn în maxilar.

Fratele n-a putut replica pentru că era prins în strânsoarea mâinilor sale, fiind imobilizat de asemenea şi de centură… Am coborât rapid, ca să-l eliberez din mâinile acelui ins. La care acesta a venit la mine şi, fără să spună ceva, mi-a ars un pumn, ucigător, în ochi.

Am reacţionat şi eu, din reflex, şi i-am dat doi pumni – iar după ce m-am mai dezmeticit puţin îl tot chemam să vină cu noi la poliţie şi să lămurim cazul. A intrat apoi liniştit în scara blocului de vizavi – unde am aflat că locuieşte – ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”. Mai departe, studentul arată că fratele l-a dus grabnic la U.P.U. Cluj-Napoca, unde medicii i-au acordat primul ajutor, identificându-i două dezlipiri majore de retină şi o ruptură a acesteia. „M-am interesat ce se poate face şi, pentru că la Cluj-Napoca era dificil să mi se facă urgent această operaţie, am găsit la Bucureşti o clinică particulară, reuşind să fiu programat acolo. Am ajuns repede la Bucureşti şi am fost supus unei intervenţii chirurgicale, din fericire reuşite – care m-a costat 2.000 de euro.

Între timp mi-am angajat un avocat şi zilele viitoare depunem plângere la Parchet, pentru o mai mare operativitate”. Abia-şi termină acesta fraza şi tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii. Se întoarce după câteva minute cu un certificat în care legiştii i-au dat un verdict rar întâlnit, dovadă că lovitura cocalarului a fost cu adevărat teribilă: între 80 şi 85 de zile de îngrijiri medicale!  Adaugă Alex, zâmbind din nou, cu resemnare, înainte de a părăsi sediul I.M.L.Cluj: „Ziua de sâmbătă 12 ianuarie a fost, cu adevărat – hai să-i spunem – interesantă. În aceeaşi dimineaţă fratele meu s-a trezit fără oglindă, la cealaltă maşină, după ce un alt nebun i-a distrus-o dintr-un pumn, pentru că se certase cu nevastă-sa şi dorea să se descarce. Cred că tot pentru ca să se descarce a procedat astfel şi individul de pe Oaşului, pricinuindu-mi atâtea necazuri – tocmai acuma când mă aflu şi în plină sesiune de examene”!

2 COMENTARII

  1. is ferm convins ca replica soferului nu a fost doar””hai treci ,,. da…nu justifica nimic comportamentul barbar al pietonului, insa daca s ar fi gestionat situatia corespunzator si nu ati fi fost asa voinici fara si fiti capabili sa faceti ceva, nu se intampla asta. tinerii de azi sunt de o nesimtire inimaginabila

    • plm, is grele. prea are toata lumea masina in ziua de azi. la douj de ani abia de aveam un ban in buzunar in caz de ma lua foamea la facultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here