Lucrările de demolare a cunoscutului Dacia Service de pe Calea Dorobanților, efectuate de milionarul clujean Ovidiu Turcu, au provocat pagube majore după ce un zid s-a prăbușit, miercuri seara, peste trei mașini parcate în zonă.
Din primele informații, nimeni nu a fost rănit, însă neatenția muncitorilor ar fi putut provoca o adevărată tragedie dacă în locul mașinilor ar fi fost oameni. Mai mult, în aer s-au ridicat nori de praf din cauza lucrărilor de demolare, pe motiv că nimeni nu s-a gândit să stropească construcția cu puțină apă înainte, așa cum prevede legea.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru constatarea cauzelor care au dus la producerea accidentului.
Bloc de 9 etaje în locul Dacia Service
Omul de afaceri Ovidiu Turcu plănuiește să construiască un bloc de 9 etaje, pe Calea Dorobanților, în locul garajelor și a reprezentanței Dacia Service demolate. Investiția se ridică la suma de 20.602.880 de lei.
Autorizația prevede „DESFIINTARE CONSTRUCTII EXISTENTE SI CONSTRUIRE CORP B – IMOBIL MIXT 4S+2D+P+9E, AMENAJARI EXTERIOARE, judetul Cluj, Dorobantilor, Cale, nr. 84. În următoarele condiții: Conform art.1 din H.C.L. nr.402/18.06.2020: Va fi realizata, pe cheltuiala investitorului, calea de trecere (trotuar, scări și sistem de iluminat public aferent), care va asigura legatura pietonala intre ansamblul de pe str.Dorobantilor si str.Episcop Nicolae Ivan în suprafața de 195 mp; după recepția lucrărilor de construcție – dar înainte de eliberarea Certificatului de atestare a imobilelor din ansamblu – calea de trecere va fi cedata cu titlu gratuit consiliului local. In interiorul clădirii sunt asigurate 63 de locuri de parcare cu acces public, din totalul de 75 locuri de parcare suplimentare”.
Ovidu Turcu nu a întâmpinat probleme procesul de obținere a autorizației de construire, cu toate că, în alte cazuri, proiectele asemănătoare se împiedică de urbaniștii lui Boc. Cel mai probabil, a contat și faptul că municipalitatea a achiziționat mai multe mașini, pentru polițistii locali, de la una dintre firmele deținute de Ovidiu Turcu.
„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat achiziţionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, acestea urmând să înlocuiască trei maşini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei maşini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca. Vom amenaja şi un punct de încărcare pentru aceste maşini, fie în parking-ul de lângă sediul Primăriei, fie la Primăria veche. Primăria Cluj-Napoca este, din câte ştiu, prima din ţară care va avea în dotare maşini electrice, nepoluante”, a declarat Marcel Bonţidean, șeful poliției locale clujene.
„Serviciul rutier al politiei locale”… Politia Romana SR Cluj mai exista? sau are alte indeletniciri? „63 parcari cu acces public”… adica parking public? Si parcarile obligatorii fiecarui apartament? Chiar ne credeti pe toti cretini? Surzi? Orbi? Analfabeti functionali?