Comuna Baciu se pregătește să introducă proiectul de semaforizare inteligentă unda verde pentru decongestionarea traficului.

“Am avut o întâlnire pe această temă, săptămâna aceasta, la Primăria Cluj-Napoca, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, între care reprezentanţii drumurilor naţionale (CNAIR), ai poliţiei române (IGPR), etc. O atenţie deosebită s-a acordat zonei Petrom, “punct nevralgic” pentru traficul auto din localitate. Nouă ne-au impus să reglementăm staţiile şi trecerile de pietoni între Petrom şi Napolact, aceasta fiind zona cea mai aglomerată de pe drumul naţional (din DN 1 F Zalău-Cluj Napoca). Sperăm că săptămâna aceasta se va finaliza şi acest aspect. Conform contractului, firma desemnată câştigătoare prin licitaţie trebuia să termine lucrările până la finele lunii februarie 2019, dar suntem nevoiţi să aşteptăm după încă câteva avize de la diferite instituţii ale statului”, a declarat primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan.

Edilul comunei băcene speră ca lucrările la de implementare a semaforizării inteligente să înceapă cât de repede, fiind nevoie de doar circa 2 săptămâni pentru a fi finalizate. “Inclusiv cu programarea diagramei pentru unda verde”, a punctat Mureşan.

Proiectul semaforizării inteligente în comuna clujeană Baciu a fost lansat în 2016. În 2018, ideea a fost însă abandonată deoarece, după finalizarea licitației, firma câștigătoare nu a mai realizat și proiectul. Contractul a fost în cele din urmă reziliat și s-a scos la licitație montarea fiecărui semafor în parte.

Proiectul prevede instalarea a 5 semafoare inteligente (intersecția drumului de incinta de la Uzina Mecanică / Petrom și strada Observator, intersecția cu strada Jupiter, trecerea de pietoni de la moara Baciu, intersecția de la Napolact şi intersecția cu strada Privighetorii) şi 4 cu buton ( Aleea Crinului – magazinul Regina, Căminul Cultural Baciu – Poliția Baciu, Grădinița Baciu şi Școala Baciu), amplasate la trecerile de pietoni.

1 COMENTARIU

  1. Daaaaa, si teleportoare si space-porturi-spatiotemporale si starwars cu R2D2, si Han Solo si Baba Vanga Spatiala. Ahhh si daaaaa era sa uit de Darth Vader de Rachitele. Ala o sa comande prin telepatie semafoarele. Ca altfel, o sa fie o alta ghela de spart bani cu finalitate ZERO. Doamne Ajuta sa fie numa’ ZERO si nu MINUS. Ca am b. p..la daca o sa incurce si mai mult… Ca sa nu ne putzoim de geaba… mai bine ar scoate Piticu Borat bani sa largeasca podul minune, dinainte de petrom, la 4 benzi si s-ar rezolva juma’ de problema in zona. Da din poduri, parandaratul e MIC. Naspa’ Mai bine f…ti niste semafoare care costa cat un pod…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here