Magistrații de la Tribunalul Cluj au respins toate contestațiile făcute de Ramona și Adrian Cătinean astfel că procesul, care s-a judecat până acum în cameră preliminară, poate începe pe fond. Pe de altă parte, cei doi au cerut Curții de Apel Cluj ca judecarea dosarului să fie strămutată din instanțele clujene deoarece au apărut în presă informații despre acuzațiile de cămătărie făcute la adresa celor doi.

Adrian Cătinean este fratele viceprimăriței din Gherla, Trif Iulia. De asemenea, Ramona Cătinean, membru PSD, a fost consiliera lui Ioan Neselean, fostului primar al Municipiului Gherla.

Potrivit IPJ Cluj, „în data de 26.06.2020 s-a efectuat o percheziţie la adresa numitului Cătinean Ovidiu Adrian, pentru identificarea de probe legate de săvârşirea infracţiunilor. La aceeaşi dată procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla a dispus reţinerea inculpatului Cătinean Ovidiu Adrian, pentru săvârşirea infracţiunii de camătă, pe o perioadă de 24 de ore. De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gherla a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla privind arestarea preventivă a inculpatului C.A.O., pentru săvârşirea infracţiunii de camătă, prev. de art. 351 C.pen., pe o durată de 30 de zile.

În fapt, inculpatul Cătinean Ovidiu Adrian ajutat de alte persoane, care au calitatea de suspect în dosar, în perioada 2017-2019, a împrumutat cu bani diferite persoane din Mun. Gherla , pentru care a solicitat dobândă de până la 100%.

Precizăm că luarea unei măsuri preventive faţă de o persoană nu poate aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie, care guvernează procesul penal până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”, arată comunicatul IPJ Cluj de anul trecut. (Sursa foto ziardecluj.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here