Szijjártó Péter, ministrul de Externe al Ungariei, a anunțat că centrala nucleară Paks, care furnizează jumătate din energia electrică produsă, necesită combustibil nuclear, pe care îl importă din Rusia.

„În contextul actualei crize energetice, a devenit tot mai important ce țări pot produce cea mai mare parte a energiei electrice pe care o folosesc. În Ungaria, centrala nucleară Paks furnizează jumătate din energia electrică produsă și o treime din energia electrică consumată.
Prin urmare, funcționarea sigură și previzibilă a centralei este crucială pentru securitatea noastră energetică. Acest lucru necesită combustibil nuclear, pe care îl importăm din Rusia”, a scris pe o rețea de socializare ministrul maghiar.
Un nou combustibil a fost livrat Ungariei în decursul zilei de ieri, 22 decembrie, de această dată pe o rută complet nouă.

„Deoarece transportul feroviar prin Ucraina și transportul aerian prin jumătatea nordică a Europei Centrale au devenit imposibile, este nevoie de o nouă soluție. Datorită abordării echitabile a partenerilor noștri bulgari și români, s-a găsit o soluție de transport mixt: combustibilul a fost livrat cu vaporul în Bulgaria, încărcat într-un tren, apoi transportat în Ungaria cu trenul, via România, și descărcat astăzi la centrala nucleară Paks. Acest lucru înseamnă că Paks va avea suficiente provizii pentru a asigura o funcționare sigură pentru multe luni de acum încolo”, a conchis Szijjártó Péter.

Citește și: Emil Boc a petrecut pe ritmuri de colindă alături de colegii de la PNL Cluj

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here