Primăria Cluj Napoca plătește peste 2 milioane de lei pentru uniformele polițiștilor locali din municipiu.

La începutul acestei luni, administrația locală a atribuit licitația ”Uniforme de serviciu pentru Politia Locala Cluj-Napoca” firmei GIORDANU SHOES TGM SRL-D din Argeș.

Societatea este patronată și administrată de TACHE GEORGE MARIAN, care, în 2016, a avut o serie de probleme penale într-un dosar deschis de procurorii argeșeni legat de o serie de achiziții publice cu Poliția locală din Pitești. În urmă cu trei ani, procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostei conduceri a Poliției Locale Pitești (comisarul Gheorghe Dumitrescu și a directorului executiv adjunct, Petre Ion), acuzați că a „spart” în bucăți un contract de achiziție a uniformelor pentru polițiștii locali pentru a nu fi obligat să organizeze licitație. Astfel, uniformele au fost cumpărate de la firmele preferate de conducerea poliției locale, după cum susțin procurorii. Fosta conducere a Poliției Locale Pitești era acuzată că a cumpărat echipament la preț triplu față de cel de pe piață.

Printre firmele beneficiare ale acestor contracte se număra și societatea condusă de Tache.

Pe de altă parte, patronul și administratorul GIORDANU SHOES TGM SRL-D a declarat pentru Gazeta de Cluj că ”problemele s-au rezovat”.

”Da, au fost ceva probleme, dar s-au rezolvat. Nu știau cum să îi schimbe pe șefii poliției locale și s-au legat de achizițiile respective. Dar între timp problemele s-au rezolvat. Vă dați seama, noi suntem o firmă serioasă, avem contracte pe la Bacău și în alte orașe din țară. La Cluj, vă dați seama, e un oraș important și toate lucrurile sunt legale, a fost o licitație și totul este în ordine”, a declarat Marian Tache.

În 2018, societatea GIORDANU SHOES TGM SRL-D a declarat o cifră de afaceri de peste 2,5 milioane lei, un profit de peste 500.000 și 6 angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here