Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că legea votului uninominal este constituţională, respingâns astfel, excepţiile ridicate în procesul în care Partidul România Mare (PRM) a cerut anularea Hotărârii de Guvern prin care s-au stabilit colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare. Mai urmează decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de a da un verdict favorabil sau nu contestaţiei PRM.  
Pe 28 Octombrie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de reprezentanţii PRM şi au decis suspendarea procesului şi trimiterea dosarului la CCR.
Magistraţii CAB au respins, pe 25 Septembrie, ca neîntemeiată, cererea PRM. Guvernul a susţinut în faţa instanţei că PRM nu a făcut dovada că hotărârea respectivă i-a produs o vătămare.
Bolcaş a declarat, în faţa judecătorilor, că actul normativ încalcă prevederile Legii electorale cu privire la trasarea colegiilor uninominale în Constanţa, Satu-Mare şi Bucureşti. El a susţinut că Executivul a stabilit colegiile uninominale în cele două judeţe şi în Capitală fără a ţine seama de comisia specială parlamentară.
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, pe 5 Septembrie, că formaţiunea sa a atacat la Curtea de Apel Bucureşti hotărârea de guvern privind stabilirea colegiilor uninominale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here