UPDATE:

În răspunsul furnizat redacției de către IPJ Cluj, reprezentanții instituției afirmă că ”Autoturismul la care faceți referire se află în proprietatea unui cabinet individual de avocatură din Cluj-Napoca, fiind achiziționat, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, din anul 2014”.

Potrivit declarației de avere al domnului comisar-șef Constantin Ilea, soția acestuia este doamna avocat Monica Ioana Ilea care are cabinetul de avocatură pe strada Pavel Rosca, Nr. 1, Apartament 8 (vis a vis de Tribunalul Cluj).

Am contactat-o telefonic pe doamna avocat Monica Ioana Ilea care a refuzat să vorbească cu reporterul Gazeta de Cluj, motivând că se află în instanță. Așteptăm și de la dânsa un răspuns cu privire la acest aspect, așa cum am primit și de la IPJ Cluj.

________________________________________________________________

UPDATE:

Urmare articolului publicat la data de 12.12.2016 și a solicitării reporterului Gazeta de Cluj, înregistrată la Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Cluj, reprezentanții instituției ne comunică următoarele:

”Domnul comisar-șef Ilea Constantin nu are nicio calitate în vreun dosar penal.

Autoturismul la care faceți referire se află în proprietatea unui cabinet individual de avocatură din Cluj-Napoca, fiind achiziționat, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, din anul 2014.

Acesta era înmatriculat în România și a fost cumpărat de la o persoană fizică din Ilfov, prin intermediul unui site de profil.

Conform prevederilor legale în vigoare, s-a realizat identificarea autovehiculului în cadrul stației R.A.R., nefiind constatate alerte în legătură cu acesta. De asemenea, la momentul transcrierii pe noul proprietar, autovehiculul nu a generat alerte în sistem.

După achiziționare, autoritățile italiene au introdus alertă de căutare privind autovehiculul. Acesta ar fi fost cumpărat în leasing de către un cetățean italian care nu ar fi achitat ratele și nici nu l-ar fi restituit proprietarului.

În baza semnalării, la nivelul Serviciului de Investigații Criminale a fost înregistrat un dosar penal în anul 2015.

Cumpărătorul a depus la dosar toate documentele privind achiziționarea acestui autovehicul, acesta având calitatea de martor în dosar.

În continuare se realizează activități de căutare a persoanei care a introdus autoturismul pe teritoriul României și luarea măsurilor legale.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa instituţiei”, a transmis IPJ Cluj. 

______________________________________________________________

Potrivit surselor Gazetei de Cluj, Constantin Ilea, comisarul șef adjunct al IPJ Cluj, și fostul șef al SIPI Cluj, conduce un autoturism furat de curând. 

Autoturismul a fost declarat furat în Italia, înmatriculat în Bulgaria și cerut de autoritățile italiene, apoi ajuns în București și cumpărat de comisarul șef adjunct Constantin Ilea.

Potrivit aceleași surse, în cadrul IPJ Cluj, la serviciul Furturi Auto există un dosar penal cu privire la acest autoturism furat.

Cu privire la aceste aspecte, așteptăm un răspuns al domnului comisar șef Adrian Ciprian Miron, șeful IPJ Cluj, răspuns care îl vom publica negreșit.

12 COMENTARII

 1. Poate a fost masina mai ieftina si sunt sigur ca din aceasta cauza a cumparato,dar sa fentat amarnic si va ramane si fara baniii pe care ia dat pe ea.hahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!

 2. DEMISIA =domnule Ilea de mult ati tinut partea infractorilor si acuma se vede acest lucru,plecati din politie imediat ca va ajuns cat ati furat,domnule comandant ceretii urgent demisia ,pana nu e prea tarziu

 3. Halal sef de Poliție! Mare amator de chilipiruri, acest domn s-a înjosit la nivelul hoților de mașini, să aibă mașină făină la bani putini… așa este când ajunge păduchele în palat…

 4. N-ar fi riscat asa ceva. Nu avea cum sa cumpere o masina aflata sub sechestru. De condus o fi condus-o in calitate de detentor precar nicidecum de proprietar. Poate este chiar custode al masinii si atunci este obligat sa o duca la service sau sa se ocupe de intretinerea ei pentru a nu se degrada pana la restituire. Masina va fi restituita proprietarului din Italia. Nu-l cunosc pe Constantin Ilea si nici nu vreau sa-i tin partea dar este prea putin documentat articolul, nu spune cand , de cate ori , in ce circumstante, faptul ca exista un dosar penal privitor la masina iar aceasta este sub sechestru nu creaza nici o culpa nimanui. Unde-i contraventia, unde-i infractiunea? A vazut cineva un contract de vanzare cumparare?

  • Bravo domnule Cms.sef Ilea! Daca ne ai ziceti si avocatul care v-a ajutat sa postati „pasarica”, sunteti tareeee. Nu de alta, dar sigur nu este realizarea cerebelului dumneavoastra. Uauuu, sa nu uit, ar fi vremea sa va treziti, acum sunteti in CLUJ, ati trecut Carpatii, gata cu VL si dudistii!

 5. Daca masina a fost luata in leasing, iar cumparatorul nu a achitat toate ratele si a vindut-o , in mod normal, cumparatorul de buna credinta devine automat proprietar (art 937 NCC), firma de leasing urmind sa-si recupereze prejudiciul de la vinzatorul care nu si-a achitat ratele. Infractiunea italianului nu trebuie incadrata la furt, ci la abuz de încredere.

 6. Art. 937 C.Civil al.2. ‘Cu toate acestea, bunul pierdut sau furat poate fi revendicat de la posesorul de bună-credinţă, dacă acţiunea este intentată, sub sancţiunea decăderii, în termen de 3 ani de la data la care proprietarul a pierdut stăpânirea materială a bunului.”

  • Intrucat a fost abuz de incredere, iar aceasta infractiune nu se asimileaza furtului sau pierderii, deoarece proprietarul a renuntat de bunavoie la posesia bunului mobil (in cazul furtului sau pierderii bunului ar fi iesit din patrimoniul proprietarului fara voia lui). Asadar, nu se aplica alin 2 al art 937 CC. Cumparatorul ramane cu bunul mobil, iar partea vatamata trebuie sa-si recupereze prejudiciul de la detentorul precar.

 7. Da de unde știți voi deștepților ca a fost vândută de italianul care a luat-o leasing ? Sunteți dintre cei implicați cei care va dați juriști ? Dacă italienii au introdus în sistem alerta de furt știu ei de ce . Lăsați pe ei sa cerceteze și luați masuri conforme și semanalarea domnilor ipj…Fapta a fost comisă în Italia și trebuie cercetata de italieni . Sau nu se poate pentru ca e șef de politie ?! La un amarat o ridicați imediat și sa fluiere apoi a paguba Sau a dat ordin tătucu Grindean în sa îi lăsați omului mașina ca de …Era confidentul lui de taina ! Pai atunci sesizați neregulile forurilor superioare sa vedem dacă s-au respectat procedurile Încă mai este imputernicit sa conducă 1500 de polițiști onesti acest om ?!

 8. D-le Ciprian Miron ,stiu ca esti sef la Cluj in locul caruntului Grindean care a pensionat pe multi colegi albaiuleni,dar apoi a cazut si el in groapa…Bine c-a fost trecut in rezerva Tudorelu!!!!!!!.Citesc despre adjunctul tau Ilea,dar si acesta ar trebui trimis urgent la pensie daca se plimba cu auto furat !Oare Ilea nu a studiat provenienta autoturismului????dar a crezut ca fiind sef de el nu se leaga nimeni!Noul ministru MAI…Vlase,, vine c-a un tavalug….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here