UPDATE:

Doru Pamfil nu a obținut funcția de secretar general al Academiei Române în defavoarea lui Ioan Dumitrache.

___________________________

Știrea inițială:

Adunarea Generală a Academiei Române se va întruni, joi, pentru alegerea secretarului general al acestui for, în cursa pentru această funcţie înscriindu-se academicienii Ioan Dumitrache şi Doru Pamfil.

Pe 5 aprilie, acad. Ioan-Aurel Pop a fost ales preşedinte al Academiei Române, iar pe 20 aprilie, academicienii Victor Spinei, Răzvan Theodorescu, Bogdan Simionescu şi Victor Voicu au devenit vicepreşedinţi în acest for.

După decesul lui Ionel Valentin Vlad, pe 24 decembrie 2017, prezidiul Academiei l-a ales, pe 5 ianuarie, pe Cristian Hera în funcţia de preşedinte al acestui for, pentru trei luni, până la organizarea de alegeri.

Doru Pamfil s-a născut în 21 februarie 1953, la Cluj-Napoca. Este de profesie inginer agronom. Din 2008, este rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Din 26 noiembrie 2015, profesorul Dorul Pamfil este membru titular al Academiei Române.

Ioan Dumitrache s-a născut la 26 august 1940, în Dărmăneşti, judeţul Argeş, fiind de profesie inginer. Pe parcursul celor peste 50 de ani de activitate în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB) a desfăşurat activităţi didactice la facultăţile Automatică şi Calculatoare, Electronică, Mecanică şi Energetică, în paralel participând la organizarea şi dezvoltarea învăţământului superior de automatică şi informatică aplicată din România. Din 2000 până în 2004 a fost rector al UPB. Din 2017 este membru titular al Academiei Române, fiind coordonatorul Proiectului 1 despre învăţământ, din Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani, elaborat de acest for.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here