UPDATE:

Laura Codruța Kovesi a fost audiată la Parchetul General. La ieșire, fosta șefă a DNA a făcut o scurtă declarație în care a anunțat că a făcut două cereri de recuzare, pentru procurorul de caz și procurorul șef.

„Mi s-a adus la cunoștință învinuirea și calitatea de suspect. Doamna procuror îmi va comunica răspunsul la cele două probe de recuzare. Motivele sunt cele prevăzute în Codul de procedură penală. Va fi o afectare a candidaturii. Mă vor prezenta în Parlamentul European. Nu am comis niciodată fapte penale. Toți cei care și-au făcut treaba în magistratură au probleme. Sunt pusă sub învinuire, nu este nicio coincidență. Nu am comis niciodată, dar niciodată, fapte penale. (…) Sunt pure fabulații ”, a spus Kovesi. 

_______________________

Știrea inițială:

Laura Codruța Kovesi a ajuns vineri, la Secția de Investigare a magistraților din cadrul Parchetului General.

Fosta șefă a DNA a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Citește și: Denunțul care a înfundat-o pe Laura Codruța Kovesi

Kovesi, citată de noua Secţie pentru procurori: ‘Se încearcă oprirea mea’

1 COMENTARIU

  1. Sfanta Laura Codruta Kovesi cinstita si corecta procuroare din Romania care nu a gresit cu nimica numai altii sunt invinuiti si inculpati.Sunt ferm convins ca justitia isi va face treaba si o va cerceta asa cum trebuie si pusa sub invinuire pentru faptele comise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here