UPDATE:

Potrivit surselor, printre cei audiați astăzi de procurorii DIICOT Cluj s-ar afla Florin Banut, zis și ”Baba”, Elias Dairatani, fiul unei avocate din Cluj ce a mai fost implicat într-un dosar de trafic de droguri (citește detalii AICI) și Adrian Ciprian Porumb, despre care presa scria că era capul unei rețele de trafic de droguri (citește detalii AICI).

De asemenea, sursele spun că ”creierul” acestei operațiuni ar fi o femeie – Daciana Chereji.

Florin Bănuț, zis ”Baba”
Elias Dairatani
Adrian Porumb
Daciana Chereji

__________________________________

UPDATE:

La data de 06.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat 11 percheziții domiciliare, pe raza județului Cluj, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Cluj-Napoca şi a comunei Floreşti din județul Cluj, acționează o grupare infracțională care procură din Țările de Jos, manipulează, depozitează şi distribuie produse susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza celor două localități.


În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate sumele de 68.700 de lei, 9.800 de euro, 110 grame de cannabis, 240 de grame de substanţe cu efect psihoactiv, 5 laptopuri, 26 de telefoane mobile, un grinder, 5 cântare electronice, un hard-disk, o puscă airsoft, un pistol airsoft și un pistol cu glonţ cu 5 cartuşe.


La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj-Napoca și al Grupării de Jandarmi Mobilă „ Ștefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie, informează DIICOT.

__________

Știrea inițială:

Procurorii DIICOT au făcut astăzi percheziții în județul Cluj la domiciliul mai multor persoane bănuite de trafic de droguri și alte infracțiuni. Potrivit unor surse, suspecții au fost duși la audieri atât la sediul DIICOT – ST Cluj, cât și la sediul BCCO Cluj.

Informația a fost confirmată de către reprezentanții DIICOT – Structura Centrală.

Vom reveni cu detalii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here