Şule Adalbert Valentin, cunoscut sub numele de Tinuţ

UPDATE:

Potrivit surselor, împotriva lui Şule Adalbert Valentin, zis ”Tinuț”, nu s-a luat nicio măsură preventivă pentru că nu ar exista probe împotriva lui. Prin urmare, Tinuț a fost lăsat să plece acasă, având doar calitatea de suspect în dosar.

___________________

Știrea inițială:

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) a făcut percheziții, astăzi, în Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Vâlcea pentru proxenetism și cămătărie. Persoanele care au fost percheziționate au fost conduse la Judecătoria Dej cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, printre persoanele percheziționate în Cluj se află Şule Adalbert Valentin, cunoscut sub numele de Tinuţ și Cosmin Pop, zis și ”Sharpele Nebunu”.

Potrivit surselor, Tinuț i-ar fi dat lui Sharpele Nebunu bani cu camătă, existând în acest sens interceptări la dosar.

Avocatul Alexandru Rîșniță ce îl reprezintă pe Tinuț nu a putut să ofere detalii despre anchetă, motivând că este ”o anchetă pendinte, iar urmărirea penală ca și regulă este nepublică”.

Cosmin Pop, zis și ”Sharpele Nebunu”.


IPJ Cluj, despre percheziții

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și specialiști criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au investigat activitatea infracțională a unor bărbați, bănuiți de proxenetism și camătă.

Astfel, la data de 6 mai a.c., au fost efectuate 14 percheziții domiciliare în localitățile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Râmnicu Vâlcea, într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și camătă.

Din cercetări a reieșit faptul că, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 45 de ani, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, din municipiile Cluj-Napoca și Dej, în mai multe state europene, printre care Austria și Elveția.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2020, în urma practicării prostituției, bărbații ar fi obținut sume mari de bani, aproximativ 1.000.000 euro, aceștia fiind trimiși în România, prin intermediul unor terțe persoane sau prin servicii de transfer de bani la distanță.

Totodată, în cauză, față de alte două persoane, au fost extinse cercetările cu privire la comiterea infracțiunii de camătă.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate autoturisme, articole de îmbrăcăminte și bunuri de lux.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Activitațile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și al Biroului de Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, dar și de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă “Stefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca.

Şule Adalbert Valentin, zis ”Tinuţ”

Şule Adalbert Valentin – Tinuţ – a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul anilor. Spre exemplu, în 2012, Tinuţ împreună cu luptătorul clujean de K1 , Benny Adegbuyi şi alte persoane au fost condamnaţi la câte 7 ani de închisoare pentru o bătaie care a avut loc în 2009 într-un bar din oraşul Câmpeni. Însă, luptătorul de K1 a reuşit la Curtea Supremă suspendarea pedepsei pe care o primise. În acest caz, potrivit rechizitoriului, luptătorul K1 împreună cu Sule şi celelalte persoane condamnate au sărit la bătaie după ce unul dintre bodyguarzii localului, unde cei menţionaţi anterior erau invitaţi la o petrecere, a lovit-o pe prietena lui Tinuț.

În 11 iulie 2008, Adalbert împreună cu Ţepeş Vlad Alexandru, Szabo Alexandru Remus, Mişca Ionel Bogdan şi Pop Ioan au fost condamnaţi de Tribunalul Arad la câte o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de şantaj. În 17 octombrie 2005, Valentin Adalbert Şule şi Alexandru Remus Szabo, zis Şoni, au fost acuzaţi că luau taxă de protecţie de la patronii mai multor baruri din Cluj-Napoca şi participau la aşa-numitele „intervenţii” ale grupării de la Cazino Chios, respectiv recuperări de bani prin şantaj, ameninţări şi bătăi. Ei au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că, în urma activităţilor desfăşurate, ar fi obţinut sute de mii de euro pe care i-ar fi investit în terenuri, apartamente şi maşini de lux.

De asemenea, la începutul anului 2017, mai mulţi clujeni au fost bătuţi de către Adalbert Şule în clubul de manele Byblos. Printre victime se numără Alin Chira, Daniel Raita și Paul Cecan. Iniţial, Adalbert a fost reţinut pentru 24 de ore pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, însă el a fost eliberat sub control judiciar. Ulterior, Tinuț a fost condamnat de instanţa de fond la plata unei amenzi penale de 10.000 de lei, ”contravaloarea” a 200 de zile de închisoare şi la muncă în folosul comunităţii.

2 COMENTARII

  1. Șarpele cu ținut sunt șefi grupări cămătari prostituție și sunt mâna in mâna cu unul din șefi poliției Cluj și procurori

  2. sunt multi , sunt multe ( ma refer la persoane , droguri si multe altele, mai ales de pe vremea cand exista bamboo cluj)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here