Un pescador turcesc a fost observat, miercuri, la braconaj în Marea Neagră de o navă a Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă în încercarea de a opri ambarcaţiunea turcească.

Potrivit Gărzii de Coastă, un pescador turcesc a fost surprins, miercuri dimineaţă, la braconat în Marea Neagră. Nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanţa, ambarcaţiunea suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în zona economică exclusivă a României.

Ambarcaţiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia.

În urma somaţiilor poliţiştilor de frontieră pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale, pescadorul şi-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităţilor române. Nava Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze. Echipajul Poliţiei de Frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei, excutându-se serii de focuri de avertisment, informează mediafax.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia despre activitatea în curs.

”În continuare, se desfăşoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activităţi a pescadorului turcesc. Acţiunea este în derulare”, arată Garda de Coastă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here