Trei bărbaţi au fost atacaţi, sâmbătă, de un urs, în comuna Câmpuri, judeţul Vrancea. Unul dintre localnici este în stare gravă. Ursul a fost ulterior omorât de săteni care au intervenit în sprijinul vecinilor lor, după cum a declarat primarul comunei.

Un bărbat de 31 de ani, din comuna vrânceană Câmpuri, a fost atacat de un urs şi a ajuns la spital, grav rănit.

S-a întâmplat sâmbătă, după ce un cetăţean din comună a anunţat că un urs s-a prins într-un gard. Primarul a alertat autorităţile, iar veterinarul şi jandarmii veniţi la faţa locului au tranchilizat ursul şi l-au dus înapoi în pădure, de unde venise.

Când s-a trezit din amorţire, ursul a revenit în locul iniţial şi a atacat oamenii care încercau să repare gardul. Atunci s-a declanşat o luptă pe viaţă şi pe moarte, care s-a încheiat cu uciderea ursului, dar şi cu rănirea oamenilor.

Pe reţele de socializare au apărut imagini de la încleştare, filmate de un sătean cu telefonul mobil.

„Sâmbătă dimineaţă, la ora 08,30, am fost sesizaţi de nişte săteni din zonă că un urs este prins într-un gard cu şufă. Am sesizat toate organele în drept, au intervenit şi medicul veterinar şi jandarmii. Ursul a fost desprins din gard, tranchilizat şi a fost dus în pădure, care se află la circa 200 de metri în spatele locuinţei unde a avut loc incidentul. L-am supravegheat până a intrat în pădure. Dar după câteva ore s-a reîntors şi a atacat trei persoane care lucrau la reparaţia gardului. Localnicii din zonă au intervenit şi au omorât ursul, pentru că nu aveau altă soluţie”, a declarat primarul Ion Vlad, citat de Agerpres.

Primarul a spus că în zonă nu au fost înregistrate evenimente similare nici în acest an şi nici în anii din urmă, cu excepţia unor pagube la culturile agricole.

Cazul este anchetat de poliţiştii Inspectoratului Judeţean Vrancea.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Panciu au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat din comuna Câmpuri, sat Rotileşti prezintă pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic. Din primele cercetări, există indicii conform cărora bărbatul de 31 de ani ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs (…). Totodată, un urs a fost găsit decedat în apropierea unei gospodării. În momentul de faţă, poliţiştii efectuează cercetarea locului faptei, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului”, a precizat IPJ Vrancea.

Citește și: Averile procurorilor clujeni: unii se scaldă în lux și opulență, alții sunt îngropați în datorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here