Niște documente publicate de New York Times arată că fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, făcuse acum 3 ani un plan de afaceri care cuprindea şi România, transmite Aleph News.

Acte furnizate jurnaliştilor americani de către fostul partener de business al lui Hunter, Tony Bobulinski, arată că proiectul de dezvoltare a afacerilor cu cel mai mare conglomerat privat pe zona de energie al Chinei, firma CEFC, urma să se facă în faza 2 şi în România, prin intermediul firmelor controlate de omul de afaceri, Gabriel Popoviciu. La acel moment, susţin documentele, firma din China era deja implicată în România, în afacerea KazMunayGas Rompetrol.

Documentele mai arată că în România oamenii de afaceri doreau să dezvolte o afacere de magnitudine numită Proiectul Băneasa care valora 1 miliard de euro, voiau să dezvolte şi parcul industrial Metav, îşi doreau achiziţia parchetelor majoritare la Aeroportul Otopeni şi Băneasa şi intenţionau să dezvolte în România şi un al 3-lea mare aeroport.

Actele susţin de asemenea că Hunter Biden şi partenerii săi ştiau de procesele pe care Popoviciu le avea în România, iar o întâlnire între Hunter Biden şi asociaţii săi a avut loc în România în 2017. Însă în ciuda faptului că Hunter este băiatul lui Joe Biden, tatăl său, Joe Biden, nu apare implicat în această afacere în mod direct.

România nu este singurul stat prin care fiul lui Joe Biden voia să facă afaceri cu grupul din China. Polonia, Rusia, Columbia, Franţa, Luxemburg, Oman, Argentina, Belgia, Mexic şi Emiratele Arabe Unite sunt şi ele invocate în capitole separate în planul fiului lui Joe Biden cu partenerii săi. Sursa documentelor, Tony Bobulinski, fostul partener al băiatului lui Biden care susţine acum echipa lui Trump, a fost audiat zilele trecute de FBI şi urmează să fie interograt pe această temă şi de Senatul american.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here