Pentru anul academic 2016 -2017, USAMV va scoate la concurs, la nivel de licenţă 880 de locuri bugetate (din care trei sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă), 677 de locuri cu taxă, şi 230 de locuri pentru învăţământ la distanţă.

La nivel de master vor fi scoase la concurs 415 de locuri la buget (din care 2 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie romă) şi 279 de locuri cu taxă. Admiterea la Facultăţile Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat.

La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15% şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%.

La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt motivaţia alegerii profesiei (printr-un eseu), cu o pondere de 10%, voluntariat în folosul comunităţii şi/sau al protecţiei animalelor (adeverinţă), cu o pondere de 5%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 85%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here