USR și PNL au blocat la CCR Legea care le dădea polițiștilor mai multă putere.

Dacă legea era în vigoare, Alexandra, fata ucisă în Caracal, poate ar fi trăit. Avocatul Toni Neacșu a oferit mai multe explicații vizavi de acest subiect, scrie dcnews.ro.

”Dacă modificările la Legea poliției ar fi fost promulgate de Președintele României și nu ar fi fost blocate la Curtea Constituțională, polițiștii nu ar fi stat ca proștii în fața casei criminalului din Caracal, bronzându-se la lună pentru că procurorul nu le-a permis accesul înainte de ora 6 dimineața arătată în mandatul de percheziție.

Iar cine invocă aplicarea art. 27 alin. 2 din Constituție se face de râs pentru că acolo se spune clar că se poate deroga de la regula inviolabilității domiciliului, însă DOAR PRIN LEGE. E deci nevoie de o lege care să prevadă că în anumite cazuri se poate interveni fără mandat de percheziție, exact ce ar fi făcut aceste modificări. Da, trebuiau să-și asume orice risc și să intervină, chiar ignorând ordinul procurorului, pentru că așa era în primul rând uman, dar realitatea este că nici un text de lege nu îi proteja”, a scris avocatul Toni Neacșu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here