Relația nu merge tocmai bine de la un timp? Îl iubești pe celălalt, dar ai momente în care te gândești serios la despărțire? Uneori, separarea este inevitabilă, dar există și momente în care situația poate fi salvată de comunicare și ajutor specializat. Pentru început, e important să conștientizezi care sunt problemele.

Iată top 5 probleme care nu trebuie ignorate într-o relație

  1. Vă ascundeți lucruri 

E de înțeles că fiecare om are secretele și gândurile lui ascunse, însă prea multe secrete, mai ales dacă ele vizează relația, pot produce o ruptură și o pierdere a încrederii între voi. Dacă te trezești des spunând „lasă că celălalt nu trebuie să afle”, e cazul să revizuiești puțin relația dintre voi.

  1. Gelozia exagerată

Gelozia poate fi o parte naturală a unei relații. Se înțelege că atunci când iubești pe cineva, nu îți dorești să îl pierzi sau să îl împarți cu nimeni. Totuși, gelozia exagerată și posesivitatea nu își au locul într-o legătură sănătoasă. Cât timp ai încredere în partenerul tău, nu ar trebui să existe certuri monstru din cauza asta. Cu cât vei încerca mai tare să controlezi o persoană, cu atât riști să o îndepărtezi de tine. 

Nu e normal ca într-o relație să fii plin de bănuieli.

  1. Vă certați des

Certurile într-un cuplu sunt normale din când în când. E firesc să mai apară neînțelegeri, contraziceri și momente tensionate. Totuși, dacă aceste evenimente sunt repetate, e cazul să tragi un semnal de alarmă. O relație ar trebui să fie sprijinul și oaza ta de liniște, nu o sursă de stres și de supărare. 

În plus, dacă impulsul vostru după ce vă certați este să vă criticați în discuțiile cu alte persoane sau să nu mai vorbiți pentru mai mult timp, e important să știți că aceste lucruri doar agravează situația. Comunicarea sentimentelor și păstrarea lucrurilor între voi va fi mult mai eficientă. De preferat e să discutați cu o persoană neutră precum specialistii  in terapie pentru cupluri în Cluj de la Mazecenter.ro. 

  1. Vă jigniți

Relațiile trebuie să fie bazate pe respect. Glumițele și tachinările sunt drăguțe, însă situația se schimbă în momentul în care anumite cuvinte sunt spuse la nervi, cu scopul de a-l răni pe celălalt. Cuvintele tăioase lasă urme adânci și nu sunt uitate prea ușor. Acordă atenție asupra a ceea ce îl deranjează pe celălalt și comunică-i ce te deranjează pe tine. Va fi mult mai bine pentru amândoi.

  1. Vă îndepărtați ceilalți prieteni

La începutul relației, este de înțeles că vreți să petreceți foarte mult timp împreună. însă, la un moment dat va fi benefic să ieșiți și cu alți oameni. Faptul că nu ieșiți cu alte persoane sau că v-ați îndepărtat de toți prietenii de când sunteți în relație este un lucru îngrijorător. De multe ori, anumite persoane au tendința de a-și îndepărta partenerii de prietenii lor pentru a-i controla mai ușor. 

Așadar, problemele dintr-un cuplu nu trebuie nicidecum ignorate, însă e bine să nu renunți la relație fără să încerci să le repari înainte. 

Sursă foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here